Kontšalovski eelistas kinolevi asemel Youtube´i

Tiit Tuumalu
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Postiljon Aleksei Trjapitsõni valged ööd» näitab Vene ehedat kolkakülaelu.
«Postiljon Aleksei Trjapitsõni valged ööd» näitab Vene ehedat kolkakülaelu. Foto: Kaader filmist

Üks nimekamaid vene režissööre Andrei Kontšalovski otsustas, et ei näita kõigepealt oma uut mängufilmi «Postiljon Aleksei Trjapitsõni valged ööd» kinolevis, nagu tavaks, vaid hoopis televisioonis ja Youtube´is.

«Ma ei tea, kas tuleb ka kinolevi. Mulle on tähtis, et seda oleks võimalik vaadata kõigil, kes seda soovivad, ja ilma raha maksmata. Seda esiteks. Ja teiseks, et neil oleks võimalus kohe vaatamine lõpetada, kui igav hakkab. Lõpuni vaatavad ainult need, kellele see huvitav on. See on väga tähtis, et vaataja saaks kohe loobuda, kui see pole n-ö tema muusika. Ma hindan kõiki neid, kes lõpuni vaatavad…,» teatas Kontšalovski.

Filmi esilinastus oli 19. oktoobril Vene telekanalis TV1, samal päeval läks see üles ka Youtube´i.

Film, mille eest Kontšalovski sai septembris prestiižikal Veneetsia festivalil parima režissööri Hõbelõvi, jutustab postiljon Alekseist, kes viib kirju kaugetesse Vene kolkaküladesse, olles nende pea ainsaks elavaks ühenduslüliks välisilmaga.

Pooleldi dokumentaalses linateoses mängivad peamiselt Arhangelski oblasti Plessetski rajooni külade elanikud, ka peategelast Aleksei Trjapitsõnit kehastab samanimeline kohalik postiljon.

Suurelt ekraanilt saab seda Eestis näha Pimedate Ööde filmifestivalil.

Vaata filmi altpoolt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles