Kuulsa režissööri Ray Mülleri dokumentalistika meistriklass Tallinnas

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmilint. Foto on illustratiivne.
Filmilint. Foto on illustratiivne. Foto: Meelis Meilbaum

Rahvusvaheliselt tunnustatud ja Emmy auhinnaga pärjatud dokumentaalfilmi «Leni Riefenstahli imeline kohutav elu» (The Wonderful, Horrible Life of Leni Riefenstahl) režissöör Ray Müller annab 29.-31. oktoobril meistriklassi Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakoolis.

Kolmepäevase meistriklassi esimene päev keskendub filmile «Leni Riefenstahli imeline kohutav elu» ja kunstniku moraalse vastutuse küsimuse analüüsimisele ning on avatud kõigile huvilistele. Kahel järgmisel päeval käsitletakse meistriklassis juba kitsamalt filmitudengitele ja noortele dokumentaalfilmitegijatele huvipakkuvaid teemasid – praktilisi dokumentaalfilmi tegemise käigus ette tulevaid olukordi. 

Meistriklassid toimuvad inglise keeles ja on tasuta. Meistriklassi korraldavad Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakool ning Goethe Instituut.

Ray Mülleri meistriklassi ajakava:
29. oktoobril meistriklass kõigile huvilistele TLÜ Balti Filmi- ja Meediakooli SuperNova kinosaalis (N406):
kell 12.00-14.00 Filmi «Leni Riefenstahli imeline kohutav elu» linastus
kell 14.15-16.15 Ülevaade filmi tegemisest ja küsimuste/vastuste voor publikuga
kell 16.15-16.35 Paus
kell 16.35-18.15 Seminar kunstniku moraalsetest vastutusest 

30. oktoobril kell 16.00-20.00 meistriklass Ray Mülleri tööst dokumentaalfilmides filmitegijatele ja filmitudengitele TLÜ Balti Filmi- ja Meediakoolis ruumis N307:
Müller räägib oma töödest, esitleb näiteid erinevatest filmidest, selgitab raskusi ja võimalike lahendusi taoliste filmide tegemise puhul, muuhulgas ka dokumentaaldraamad ja taaslasvastused näitlejatega.
Vajalik eelregistreerimine aadressil http://www.eventzilla.net/web/event?eventid=2139056083, kohtade arv piiratud. 

31. oktoobril kell 14.15-18.15 meistriklass filmimisest ja improvisatsioonist filmitegijatele ja filmitudengitele TLÜ Balti Filmi- ja Meediakoolis ruumis N307:
Ray Müller lahkab meistriklassis teemat «Oled sa valmis filmima?» ning jagab soovitusi, kuidas improviseerida kiirelt ja tulemuslikult ning teha TV reportaaže ajalise surve all.
Vajalik eelregistreerimine aadressil http://www.eventzilla.net/web/event?eventid=2139056083, kohtade arv piiratud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles