Pärnus on tulemas Fabergé Ball

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fabergé Talvemuna.
Fabergé Talvemuna. Foto: Ants Liigus

4.märtsil 2014 möödus 200 aastat Pärnust pärit eduka juveliiri, kunstniku ning maailmakuulsa juveelifirma FABERGÉ asutaja, Gustav Fabergé sünnist. Pärnus tegutseb kunstnik Tiina Ojaste juhtimisel Pärnu Fabergé Selts, kes on enesele südameasjaks võtnud Gustav Fabergé tegevuse jäädvustamise.

Gustav Fabergé mälestuse ning Eestiga seotuse jäädvustamisel kujuneb suursündmuseks Pärnu kontserdimajas 3.jaanuaril 2015 toimuv  Fabergé Ball, mis tipneb Gustav Fabergé mälestusmonumendi avamisega Pärnu kontserdimaja esisel väljakul. Mälestusmärgi autoriks on Peterburi kunstnik Jevgeni Burkov ning see on Eesti päritoluga Peterburi juveelimaja Tenzo Jewellery House omaniku Alexander Tenzo kingitus Pärnule ja Eestile.

Fabergé Ballist võtavad osa solistid, artistid, muusikud ja tantsijad 17 riigist: Eestist, Venemaalt, Ameerika Ühendriikidest, Austriast, Katarist, Šveitsist, Saksamaalt, Itaaliast, Liibanonist, Prantsusmaalt, Armeeniast, Aserbaidžaanist, Ukrainast, Valgevenest, Hiinast, Leedust ja Poolast. Balli juhivad Tiina Ojaste ja Toomas Kuter. Pärnu Linnaorkestrit dirigeerib Erki Pehk. Oma kohalolekuga austab Balli ka Peter Carl Fabergé lapselaps Tatiana Fabergé Šveitsist.

Pärnu Fabergé Seltsi esimees, kunstnik Tiina Ojaste: « Fabergé on kaubamärk, mis ei vaja tutvustamist. Oleme uhked, et ühe maailma kuulsaima juveelifirma asutaja on sündinud Pärnus.» Fabergé mälestusürituste üks organiseerijaid, kirjanik ja muusik Toomas Kuter: « Fabergé´ga seonduvad üritused toovad Pärnusse ja Eestisse huvitavaid ja teemaga haakuvaid inimesi kogu maailmast. Tegu on kultuurisillaga, mis praegusel ajal eriti vajalik.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles