Värske Rõhk liitub Sihtasutusega Kultuurileht

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjandusajakiri «Värske Rõhk»
Kirjandusajakiri «Värske Rõhk» Foto: Kultuuritoimetus

SA Kultuurileht nõukogu otsustas arvata kirjandusajakiri Värske Rõhk Kultuurilehe väljaannete hulka.

Värske Rõhk on 2005. aastal asutatud noorte kirjanduse ajakiri, mida antakse välja Tartus. Ajakiri ilmub neli korda aastas ning avaldab noorema põlvkonna autorite loomingut: luulet, proosat, tõlkeid, aga ka intervjuusid ja kriitikat.

SA Kultuurileht nõukogu esimees Urmas Klaas võttis kokku nõukogu üksmeelse seisukoha, et ajakiri Värske Rõhk on leidnud endale kindla koha ja rolli Eesti kultuuriajakirjanduses.

«Väljaanne vahendab noorte lugejate ja autorite üleminekut Healt Lapselt kultuuriajakirjadele Vikerkaar ja Looming», ütles Klaas.

Autorite spekter on ajakirjas lai, see hõlmab nii keskkooliõpilasi, tudengeid, kui ka noori professionaale. Niisamuti kasutab ajakiri kujunduses rohkelt noorte kunstiloomingut – illustratsioone ja fotosid.  Ajakirjal on ka oma raamatusari Värske Raamat, kus on ilmunud näiteks Eda Ahi, Linda-Mari Väli, Tõnis Vilu, Sveta Grigorjeva ja Kelly Turgi teosed. Ajakirja peatoimetaja on Carolina Pihelgas.

Sihtasutus Kultuurileht  nõukogu leiab, et Värske Rõhk on nüüdseks väljakujunenud näo ja noore professionaalse toimetusega ajakiri, mis täidab Eesti ainsa nimelt noorele kirjandusele pühendunud väljaandena olulist rolli noorte autorite juhendamisel ja noore kirjanduse tutvustamisel. Ajakirja tase on kõrvutatav SA Kultuurileht  teiste väljaannetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles