Nüüdistants läheb Eesti turneele

Tiit Tuumalu
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Post kaart».
«Post kaart». Foto: Eesti Tantsuagentuur

Ikka veel harva satub nüüdistants Tallinnast, Tartust ja Viljandist väljapoole. Nüüd satub: pühapäeval, 26. oktoobril läheb Tartu Uuest Teatrist lahti järjekordne «Tantsutuur», mis viib korraga kaks lavastust Valka, Võrru, Kuressaarde, Paidesse, Haapsallu ja Kärdlasse.

Valikusse kuuluvad Siim Tõniste, Jaak Sapase, Eike Ülevainu ja Olga Privise lavastatud ja tantsitud «Post kaart», mis on inspireeritud kunstnik Jarõna Ilo joonistustest, ning Renate Keerdi (endine Valme) noortelavastus «Kama». «Laval on 4 noort inimest: 2 tüdrukut ja 2 poissi. Neil on kama ja nad hakkavad seda sheerima,» on öelnud oma lavastuse kohta Keerd ise.

«Tantsutuur» on 2010. aastal asutatud nüüdistantsuetenduste sari, mille eesmärk on tutvustada moodsat tantsukunsti ka väiksemates kohtades. Sarja korraldab Eesti Tantsuagentuur.

Etendused on 26. oktoobril Tartu Uues Teatris, 27. oktoobril Valga kultuurikeskuses, 28. oktoobril Võru kultuurikeskuses Kannel, 3. novembril Kuressaare linnateatris, 4. novembril Paide kultuurikeskuses, 5. novembril Läänemaa ühisgümnaasiumis ja 6. novembril Kärdla kultuurikeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles