Kultuuriministeerium: muusika-aastaga on kõik korras

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriministeerium
Kultuuriministeerium Foto: Peeter Langovits / Postimees / Scanpix

Vastuseks Heidy Purga kriitikale Postimehes tuleva muusika-aasta projektide rahastamisvalikute kohta leidis kultuuriministeerium, et katki pole eriti midagi.

«Ministeeriumi kriteeriumid projektidele olid: žanriteülesus, noored, regionaalsus, mitmekesisus ja rahvusvahelisus. Projekte või siis esialgsel tasandil ideid esitati 50, millest lõpuks jäi paberile 28 ja need lähetas ministeerium lepingupartnerile Muusikanõukogule, kelle edasisel vastutusel valiti neist välja toetamis- ja teostamisväärsed. Neist 28 projektist vaid üks vastas kriteeriumile «žanriteülene» ning teine oli noortele bändidele ja artistidele suunatud programm. 26 projekti tegelevad akadeemilisema osaga muusikast,» kritiseeris Purga.

«Tõsiasi on see, et iial ei suudeta rahastada kõiki projekte või tulla vastu kõigile soovidele. Ometi pakub muusika-aasta kindlasti kõigile huvilistele unustamatuid elamusi. Programm kujuneb mitmekesiseks ja hõlmab Eesti muusikaelu tervikuna – klassikast popini, mis oligi eesmärk,» vastas sellele kultuuriministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Meelis Kompus.


 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles