Sleepwalkersi festivali avab Bela Tarri filmikooli linateos

Tiit Tuumalu
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kadunud Bosnias» on poeem filmitegemise ilust ja valust.
«Kadunud Bosnias» on poeem filmitegemise ilust ja valust. Foto: Kaader filmist

PÖFFi lühifilmide festivali Sleepwalkers avab nimeka Ungari režissööri Béla Tarri asutatud unikaalse filmikooli/kursuste Film Factory mängufilm «Lost in Bosnia» («Kadunud Bosnias»).

Tegu on 11 noore filmitegija ­– Graeme Cole´i, Kaori Oda, Manel Raga, Namsuk Kimi, Aleksandra Niemczyki, Grant Gulczynski, Fernando Nogari, Patrick Marshalli, Sunčica Fradelići, Thierry Garreli ja Ghazi Alqudcy´ - kollektiivse kummardusega filmikunstile ja -tegemisele, mis toob sünopsise järgi välja selle ilu ja valu.

Film Factory (film.factory) tegutseb Sarajevo filmiakadeemia juures ja on avatud tudengitele üle kogu maailma. Tarr ise nimetab seda laboratooriumiks, mille eesmärk on ühendada traditsioonilisi ja ebatraditsioonilisi filmihariduse vorme.

Praegu õpib koolis/kursustel 24 noort filmitegijat. Lektorite ja mentorite seas on tuntud filmiteoreetikuid, -loolasi, -kriitikuid, -režissööre ja -kunstnikke. Näiteks jagavad oma teadmisi Fridrik Thor Fridriksson, Gus Van Sant, Carlos Reygadas, Apichatpong Wheersethakul, vennad Quay´d, Guy Maddin, Tilda Swinton, Cristian Mungiu ja paljud teised.

Sleepwalkers toimub 18.–22. novembril Balti filmi- ja meediakoolis. Festivalil linastuvad Euroopa filmifestivalidel auhinnatud filmid ja viimase kolme aasta tunnustatumad Euroopa Filmiakadeemia lühifilmid. Festivali programmijuht on Laurence Boyce.

Lõplik programm avalikustatakse oktoobri lõpus.

Vaata filmi «Lost in Bosnia» reklaamklippi altpoolt.

LOST IN BOSNIA - TRAILER from WideWall Studio on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles