Klaas: Värske Rõhu liitmine Kultuurilehega ei tule teiste väljaannete arvelt

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SA Kultuurileht nõukogu esimees Urmas Klaas ja SA Kultuurileht juhatuse esimees Toomas Väljataga.
SA Kultuurileht nõukogu esimees Urmas Klaas ja SA Kultuurileht juhatuse esimees Toomas Väljataga. Foto: Peeter Langovits

Alates 2015 aastast liidetakse SA Kultuurileht koosseisu noorte kirjanduse ajakiri Värske Rõhk ning kuigi varem on räägitud sellest, et Kultuurileht ei saa rahaliste võimaluste puudumise tõttu enda alla enam ajakirju võtta, siis selle nõukogu esimehe Urmas Klaasi sõnul leiti Värske Rõhu jaoks siiski eelarvest see võimalus.

Noorte autorite loomingut avaldava ajakirja eelarve on tänavu ligemale 35 000 eurot ja järgmisel aastal loodetakse kasvu 45 000 kuni 50 000 euroni, vahendas ERR Uudised.

Ja kuigi ka eelmise aasta Sirbi skandaali ajal oli pigem juttu sellest, et rohkem väljaandeid Kultuurilehega on raske liita, siis leiti Klaasi sõnul eelarvest selleks praegu ikkagi võimalus. «Järgmisel aastal on kindlasti tarvis Kultuurilehe eelarvet ka riigieelarves kasvatada,» lisas Klaas.

Klaasi sõnul ei tule Värske Rõhu rahastus teiste Kultuurilehe väljaannete arvelt, samas loodab sihtasutus, et ka läbi parema levi korralduse ja tellimuste toob Värske Rõhk ise raha eelarvesse juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles