Reedel: sada aastat moodi Tallinn Fashion Weekil

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Fashion Week 2014: Kuldnõel ja Hõbenõel
Kollektsioon: Kriss Soonik
Tallinn Fashion Week 2014: Kuldnõel ja Hõbenõel Kollektsioon: Kriss Soonik Foto: Tiit Mõtus

Eesti Kunstiakadeemia tähistab saja aasta möödumist lokaalse kunstihariduse andmise algusest. Selle sündmuse auks toimub suurejooneline moevaatemäng, milles läbitakse ühe etenduse vältel terve moesajand.

«Mood 100 on ühtaegu subjektiivne ja samas ka tagasi vaadates üldisemaid olulisi muutusi interpreteeriv käsitlus möödunud sajandist. Meie etendus on audio-visuaalne tervik, mille loomisel on lisaks osalevatele moekunstnikele oma olulise panuse andnud foto- ja videokunstnik Mark Raidpere ning helilooja Markus Robam,» ütles Anu Lensment, etenduse stilist ja osaleja.

Oma nägemust erinevatest kümnenditest esitavad Eesti Kunstiakadeemia moeeriala õppejõud Vilve Unt, Kalle Aasamäe, Marit Ahven, Anu Samarüütel-Long, Gea Promet, Kai Saar, Jaana Varkki, Anu Lensment, Anu Ojavee ja Eike Einama.

«See ei ole moeajaloo väljanäitus, vaid iga osaleja tõlgendus konkreetse kümnendi moemeeleoludest,» rääkis idee autor Vilve Unt, Eesti Kunstiakadeemia moeosakonna õppejõud ja üks osalejatest. Etendus MOOD 100 toimub Tallinn Fashion Weeki raames reedel, 24. oktoobril algusega kell 21 Salme Kultuurikeskuses.

Tallinn Fashion Week on Eesti moe suursündmus, mille raames on kohalikel disaineritel võimalus oma loomingut asjatundlikule publikule näidata. Samal nädalal antakse välja ka Eesti moedisaini ihaldusväärseim auhind Kuldnõel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles