Vahur Kersna sulest ilmub uus raamat

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Kersna «7x7» valmis 2011. aastal.
Vahur Kersna «7x7» valmis 2011. aastal. Foto: Kristjan Teedema

Ajakirjanik Vahur Kersna aasta lõpus ilmuv raamat räägib sellest, kuidas ja miks ta elus on.

«Seitse aastat tagasi olnuksin väga tänulik, kui taevas oleks korraga avanenud ning ingel ulatanud mulle selle raamatu,» ütles Kersna. «Aga nii ei juhtunud. See tuli mul endal kirjutada.» Raamatu sisu võttis autor kokku ühe lausega: miks ja kuidas ta ikkagi elus on.

Oma eelmist raamatut pealkirjaga «7x7» kirjutades mõtles Kersna pojale. Uus raamat on pühendatud ja mõeldud kõigile neile inimestele, kes on saatuse tahtel sattunud raskesse olukorda. «See raamat on nendeks hetkedeks, kui sa ei tea, kuhu joosta, mida teha, keda uskuda ja on sellel kõigel mõtet,» sõnastas autor raamatu idee ja sihtgrupi.

Raamatu pealkirja hoidub Kersna praegu nimetamast, sest see ei ole veel otsustatud. Küll on teada kaanekujunduse autor, kunstnik Asko Künnap. «Asko maalis kaaned, mis võtavad hinge kinni. Sellised, nagu ma unistasin. Ainult palju paremad.»

2011. aasta lõpus ilmunud «7x7» osutus suureks menukiks, pool tiraaži müüdi läbi vaid kolme päevaga. Rahva Raamatu turundusjuht Anu Vagenstein võrdles siis selle populaarsust Mihkel Raua kurikuulsa raamatuga «Musta pori näkku» ja «Harry Potteriga». «Need raamatud lähevad väga hästi müügiks. Aga Kersna on fenomen,» ütles Vagenstein.

«Läbimüük ei sõltu minust ega olegi tähtis,» arvas Kersna ise. «Mina üritan oma tagasihoidlike võimete piires anda endast parima – maailm otsustab, kui hea või huvitav see tema jaoks parasjagu on. Raamatut lihvides ja kujundades mõtlesin küll, et see võiks olla nagu nooruses kogetud uus ABBA plaat, et esimestest nootidest tunned ära vana hea ABBA, aga – pagan võtaks – nad on vahepeal veel paremaks küpsenud!»

Raamatut võib Kersna meelest lõpmatuseni viimistleda, kuid ühel hetkel tuleb käsikiri ikkagi trükikojale loovutada. Ta tsiteerib teleajakirjanik Mati Talvikut: «Ükski telesaade ei saa kunagi valmis. Ta läheb lihtsalt eetrisse. Sama lugu on raamatuga. Ühel hetkel tuleb sügavalt välja hingata ja müksata nagu suurekskasvanud lapsele põlvega tagumikku – maailm ootab, hakka astuma!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles