Elegantne samet

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jessie Ware-Tough Love
Jessie Ware-Tough Love Foto: Kuvatõmmis

Jessie Ware

«Tough Love»

(Universal/Island)

Hinne 4

Edetabelisuutlikest uutest elektroonilise uue laine souli või siis moodsamalt öeldes PBR&B daamedest olid mul tänavu ühed põhilised lootused pandud BANKSi kauaoodatud debüüdile. Album tuligi, aga oli tervikuna etteaimatav ja kõlas kuidagi keskpäraselt. Underground-taustaga Jessie Ware seevastu tundus olevat patsipidi meinstriimi-teerulli alla jäänud, aga etskae, ei läinud nii.

Äsja 30-aastaseks saanud kaunis londonlanna tegi oma teise albumi parimates 21. sajandi retrotraditsioonides ja laseb «Tough Love’il» kõlada nii hiilgeaja Whitney Houstoni kui eriti malbe, kuid sihikindla eksperimentaatori Sade vaimus ning suudab pesuehtsat gospelikõlalist souli pihustada isegi ehtsasse valsirütmis popballaadi «Say You Love Me» (kirjutatud koos popsensatsioon Ed Sheeraniga).

Eks see moodsate saundidega retro tegemine ole puhas noateral balansseerimine ja ainus vääratus võib terviku lupsti pooleks lõigata. «Tough Love» ei libastu. Mõnusalt pulseeriv, tagasihoidlik, puhta soundiga, maitsekalt elegantne ja sametiselt soliidne.

Margus Haav

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles