Hea nädal Jõulujazzi piletite varumiseks

Hendrik Alla
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksofon.
Saksofon. Foto: Anniki Leppik

23. novembrist 15. detsembrini toimuva 19. Jõulujazzi festivali programm on väga soojalt vastu võetud. Lõunamaist päikest ja sära toovad peaesinejad maailmanimega Kameruni laulja-bassist Richard Bona ja Latin Grammy võitnud võrratu Brasiilia lauljatar Paula Morelenbaum. Jõulujazzi kontsertide piletid on oktoobri lõpuni soodsamad.

Peaesinejate kontserdid on sel korral südamlikud taaskohtumised Eesti publikuga. Richard Bona on tänase jazzimaailma populaarsemaid muusikuid. Tema virtuoosne bassimäng on emotsiooniderikas ja vahetu sooja suhtlejana paneb ta publiku afrorütmides kaasa laulma igas maailmanurgas. See on tema kolmas kohtumine Eesti publikuga. Hõbehäälne brasiillanna Paula Morelenbaum esines 1997. aastal Jazzkaarel koos legendaarsete bossanoovade autori Antonio Carlos Jobimi pereliikmetega. Sel korral seob ta Bossarenova trioga hõrgud bossanoovad klassikapärlitega Chopinist Schubertini.

Festivali avakontserdil romantilises Kõue mõisas saab oma tuleristsed kahe andeka muusiku Jarek Kasari-Erki Pärnoja duo. Joel Remmel Triot, kes äsja äratas Londonis Eesti jazzi showcase'il sealsete jazzkriitikute tähelepanu, kuulevad Klassikaraadio vahendusel otseülekandes ka Euroopa jazzisõbrad. Väga oodatud on vokaalansambli Estonian Voices kaheksa kontserti üle Eesti debüütalbumi «Ole hea» kavaga. Plaati aitas produtseerida kuulsa Rootsi vokaalansambli The Real Group helitiim. Kitarrist Robert Jürjendal koos harfimängija Liis Viiraga maalib hingematvalt ilusaid helimaastikke. Raadio laululapsed Kadri Hundi juhatusel esitlevad uut heliplaati armastatud laululooja Priit Pajusaare lauludega, kontserdi solist on Hanna-Liina Võsa ning lapsi saadab Tiit Kikase ansambel.

Esmakordselt Jõulujazzi ajaloo jooksul saab kuulda ka ehedat gospelit otse New Yorgi Harlemist, sest oma Euroopa tuuril külastab Harlem Spirit of Gospel. Klassikalise jazzi austajaile pakub naudingut populaarne duo Tommy Smith-Brian Kellock Šotimaalt. Tommy Smith on nii kohalikul kui rahvusvahelisel jazzimaastikul üks hinnatumaid muusikuid ja pedagooge. Moodsamas euroopalikus võtmes omaloomingulist jazzi mängib JazzEnsemble Baden-Württenberg – kvintett, mille kõik muusikud, nende seas ka meie Kristjan Randalu, on pälvinud liidumaa mainekaima jazziauhinna. Eriline maiuspala on multikultuurse-elektroonilise New Yorgi ansambli Dawn of Midi kontsert, nende album valiti BBC Raadio 3 ja The New Yorker'i toimetuse poolt mullu parimate jazziplaatide hulka. Noor üliandekas laulja-laulukirjutaja Douglas Dare Inglismaalt on pälvinud juba oma teise albumi järel kadestamisväärse üle-Euroopalise populaarsuse.

Jõulujazzi piletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja internetis www.piletilevi.ee ning Richard Bona Trio kontserdi piletid ka Ticketpro müügipunktides ja internetis www.ticketpro.ee. Jazzkaare piletiinfot saab numbril 666 0030 või piletid@jazzkaar.ee. Vaata ka www.jazzkaar.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles