Hipsterid kolivad maale

, Kinnisvarabüroo Mitu Partnerit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariliis Segisti
Kinnisvarabüroo Mitu Partnerit
Mariliis Segisti Kinnisvarabüroo Mitu Partnerit Foto: SCANPIX

Selle sügise kuum trend kinnisvaraturul on kahtlemata hipsterite lahkumine Kalamajast. Vaesemate hipsterite ja wannabee’de uueks eelistuseks on Mustamäe 60te nostalgiale viitav atmosfäär, rikkamad hipsterid aga kolivad maale.

Hipsterite mahajäetud korterid on osutunud ligitõmbavaks vaesematele joodikutele, samas kui rikkamate joodikute hulgas on endiselt popp Viru tänava ümbrus ning Pärnu maantee Westmani poe piirkond, kuni hõlmikpuuni Süda tänaval.

Pundi Kinnisvara juhatuse liige Peep Suurpomm hoiatas joodikute mulli lõhkemise eest kinnisvaraturul juba juunikuu alguses, märkides et rikkamad joodikud on kõige ülehinnatumad üürnikud Tallinnas.

«Legend megarikastest joodikutest kinnisvaraturul toodab ennast üle,» nentis ta ja rõhutas, et jutt käib poliitikas või äris tegutsevatest eliitjoodikutest, kelle aastapalk võimaldaks osta kokku mitmeid hallitavaid maju trendikates cyproc’i külades, kuid kes ei saa paraku nii kaugelt täis peaga Riigikogusse või juhatuse nõupidamisele chillima sõita.

Hausipedede hulgas on endiselt popiks elamurajooniks jäänud vanalinn, samas kui templirüütlid ja reptiilid on suuresti kolinud Maakri tänava arenduspiirkonda. Poliitikute  meelispaigana suure mulli teinud Kadriorg on muutunud rikkamate homode või soome pensionäride lemmikrajooniks. Punkarite ja veganite hulgas on jätkuvalt popp elada Marja poe ümbruses, Lilleküla korterihinnad tõusevad tänu autopededele.

Kõikvõimalkud pendlimehed ja conspiration-teoreetikud eelistavad taas Nõmme rohehaljastusega asustuspiirkonda ning köösnerid ja vanakraamikaupmehed on hakanud kolima Viimsisse.

Ajakirjanike ja lumelaudurite lemmikrajoon Lasnamäe on saanud ka copywriter’ite ja sommeljeede trendipiirkonnaks, samas kui mormoonid ja grunge-vanad eelistavad Pelguranna mereäärseid kvartaleid.

Hea lugeja, nüüd mil hipsterid on Kalamajast lahkunud, milli­sele asumile ennustad järgmisena sarnast kurba saatust? Kirjuta mariliis@mitupartnerit.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles