Tantsuetendus «...and Blue» peegeldab üksikisiku ja ühiskonna konflikti

Kultuuritoimetus
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fine5 tantsulavastus "...and Blue"
Fine5 tantsulavastus "...and Blue" Foto: Kultuurikava.ee

6. novembril esietendub teatrikeskuses Vaba Lava tantsuteater Fine5 lavastus «...and Blue», mis peegeldab konflikti progresseeruvast «üksi-olemise» tundest meie sees ja meie ümber - pinget üksikindiviidi ja grupi vahel, mis võimendub piiratud ruumis koos olemise tingimustes. Lavastus kuulub Vaba Lava teatrikeskuse esimese hooaja kuraatoriprogrammi.

Tuntud lavastajate-koreograafide tandem Tiina Ollesk ja Rene Nõmmik toovad publiku ette tantsuteose, mis on edasiarendus Fine5-i senisele koreograafilisele ja dramaturgilisele käekirjale. Uuslavastuse muusika on spetsiaalselt loodud kontrabassivirtuoos Taavo Remmeli poolt ning rütmitöötluse on teinud ansambli «Lu:k» liige Virko Veskoja. Tantsijatena on laval Fine5 lavastusest «Faasid-ReMake» tuntud koosseis: Helen Reitsnik, Tatjana Romanova, Simo Kruusement, Endro Roosimäe ja Tiina Ollesk, neile on lisandunud koreograaf ja tantsija Olga Privis. Valguskunstnik on Airi Eras ning esmakordselt teeb Fine5-le kostüümikujunduse Epp Kubu.

Rene Nõmmik : «See on abstraktne ja metafoorne tantsuteos kuuele tantsijale, mille peamiseks ideeks on üksikisiku ja grupi vastastikused suhted tänases maailmas ja kus «sinine» tähistab nii sisemist pinget, mis paneb meid tegutsema kui ka igatsust ja pürgimust sellest vabaks saada.»

7.novembri etendusega tähistab rahvusvaheliselt tunnustatud ja loominguliselt produktiivne Fine5 tantsuteater oma 22. sünnipäeva – 1992. aastal esineti esimest korda Eesti Draamateatri väikesel laval. Tiina Ollesk: «Oleme oma loomingut näidanud 14-s välisriigis, loonud üle 40 lavastuse ja esinenud mitmetel rahvusvahelistel festivalidel ja konkurssidel.»

Tiina Ollesk ja Rene Nõmmik ei ole ainult teatri koreograafid ja tantsijad, vaid ka tantsupedagoogid, lavastuste produtsendid ja ka teatri igapäevaelu koordineerijad. Mõlemad on ka Tallinna Ülikooli Kunstide Instituudi koreograafia osakonna õppejõud.

Vaba Lava teatrikeskus avas uksed 2014. septembris Telliskivi Loomelinnakus. Vaba Lava tuumaks on interdistsiplinaarsed etenduskunstid - kaasaegne sõna-, tantsu- ja muusikateater ning kontserdid, näitused, kino, kaasaegne tsirkus, konverentsid jm.

Fine5 etendused «...and Blue» toimuvad 6., 7., ja 8. novembril kell 19.00 uues teatrikeskuses VabaLava. Piletid Piletilevist ja tund enne etenduse algust kohapealt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles