Sofi Oksanen teenis mullu 141 300 eurot

Hendrik Alla
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome raamatumessi 2014 üheks külaliseks oli menukirjanik Sofi Oksanen
Soome raamatumessi 2014 üheks külaliseks oli menukirjanik Sofi Oksanen Foto: Marko Tubli

Soomes avalikustati eelmise aasta maksuandmed, mille järgi saab arvutada suvalise soome maksumaksja aastatulu. See on põhjanaabrite seas populaarne sport.

Rahvusvaheliselt tuntud kirjanik Sofi Oksanen teenis eelmisel aastal 141 300 eurot, mida on kõvasti vähem, kui Soome kirjanike rahaedetabeli esiotsa asukatel. Helsinkin Sanomat seletab tagasihoidliiku summat sellega, et kirjastustegevuse jaoks on Oksananil eraldi firma Silberfeldt.

Tulutabeli tipus troonib Tuomas Kyro 429 000 euroga. Kyro on Soomes tuntud kirjanik, eriti populaarsed on tema «Tujurikkuja» (Mielensäpahoittaja) nimelise lehekolumni ainetele valminud romaan ja film. Tema raamat «Kerjus ja jänes» ilmus 2012. aastal eesti keeles. Teist kohta hoiab krimikirjanik Leena Lehtolainen (312200), kellele järgneb 2012 Finlandia-auhinna võitnud Ulla-Lena Lundberg (293 700). 2013. aasta Finlandia rahad pole veel laekunud, seetõttu küünib tänavuse laureaadi Riika Pelo sissetulek veidi üle 15 000 euro.

Üle 200 000 eurose tululati küünivad veel sellised eestlastele tuntud kirjanikud nagu Arto Paasilinna, Jari Tervo ja Antti Tuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles