Tegemisel on uus film Hiina noorte seiklustest Tallinna vanalinnas

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vanalinn
Tallinna vanalinn Foto: SCANPIX

Eesti sai kutse osaleda Hiinas toimuvatel Pekingi ja Shanghai rahvusvahelistel filmifestivalidel. Lisaks on Hiina filmivaldkond huvitatud muudest koostööprojektidest Eestiga.

Kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene kohtus täna Pekingis Hiina Pressi- ja Ringhäälinguorganisatsiooni (SAPPRFT) aseminister  Gang Tongiga ning Hiina Kesktelevisiooni (CCTV) peatoimetaja asetäitja Tong Zhuga. Lepiti kokku kahe riigi vahelistes audiovisuaalvaldkonna koostööprojektides 2015. aastaks. 

«Hiina audiovisuaalvaldkonna esindajad tegid Eestile ettepaneku osaleda Pekingi ja Shanghai rahvusvahelistel filmifestivalidel. Lisaks pakuti välja, et Eestil võiks festivalidel olla oma programm,» ütles kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene. «Samuti on Hiina valmis meile saatma oma filmitootjad, et nad saaksid tutvuda Eesti kui võimaliku uue ja huvitava filmivõttepaigaga. Hiina toodab iga aasta üle 6000 filmi, neist paljud Euroopas. Sellesisulist koostööd hakkavad omavahel koordineerima Eesti Filmi Instituut ja Pekingi Filmi Akadeemia,» lisas Nõgene.

Sihtasutuse Eesti Filmi Instituut juhatuse liikme Edith Sepa sõnul on hiina kultuur väga vana ja mitmekihiline ja selle kultuuriruumi tundmine keeruline, kuid ometi on siin väikesel riigil võimalus midagi suurt ära teha. «Filmiprogrammid festivalidel on suurepärane võimalus eesti filmile. Filmitootmise puhul tuleb leida oma nišš. Eesti filmivaldkonnal on pakkuda Hiina jaoks teistsuguseid võttekohti ja järeltöötlust, aga samas on alati vajadus ka uues kontekstis olevate lugude järele. Hea näide on Eesti-Hiina esimene koostööfilm, mida filmitakse juba järgmisel suvel. Teemaks on kruiisilaev ja noorte hiinlaste seiklused Tallinna vanalinnas,» märkis Sepp.

Lisaks on Hiina kesktelevisioon huvitatud Eesti filmidega tutvumisest ning peetakse võimalikuks Arvo Pärdi ja Robert Wilsoni ühisteose «Aadama passioon» dokumentaalfilmi eetrisseandmist, võimalusel televisiooni kahel kanalil. CCTV kanaleid vaatab maailmas üle 1,2 miljardi inimese.

Kultuuriministeeriumi delegatsioon eesotsas Paavo Nõgenega viibib Hiinas visiidil kuni homseni, 5. novembrini, võttes lisaks kohtumistele Hiina kultuurivaldkonna esindajatega osa ka esimesest Balti Muusika festivalist. Eestist esinevad muusikafestivalil Eesti Filharmoonia kammerkoor, käsikellade ansambel Arsis, tšellokvartett C-JAM ja pianist Rein Rannap.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles