Video: skandaalse Vilgot Sjömani pikantse sisuga film linastub Eestis

Kultuuritoimetus
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Ma olen uudishimulik – kollane».
«Ma olen uudishimulik – kollane». Foto: Kaader filmist

11. novembril jõuab vaid ühel korral kinos Sõprus ekraanile Rootsi filmiajaloo üks populaarsemaid ja vastuolulisimaid filme «Ma olen uudishimulik – kollane».

Skandaalse režissööri Vilgot Sjömani pikantse sisuga film portreteerib vabameelset paarikest, kes töötab rootsi poliitilist ajalugu ja demokraatiariiki käsitleva dokumentaalfilmi kallal – film filmis. Ohtrad seksistseenid vahelduvad tõsielukaadritega poliitilistest sündmustest.  Muuhulgas astuvad filmis iseendana üles ka Rootsi tollane peaminister Olof Palme ja Dr. Martin Luther King juunior. 

Mängu-ja dokumentaalfilmi piirimail balansseeriv teos on andnud kriitikuile peamurdmist filmi valmimisest peale – kas tegemist on intellektuaalse meelelahutusega või veidra fopaaga? Üks on kindel -  ühtaegu humoorikas ja häiriv, poliitiline ja inimlik film sai nurgakiviks muutustele Rootsi filmikunstis ja pani aluse rootsi kino uue lainele. Naispeaosaline Lena Nyman sai oma töö eest filmis 1968. aastal Rootsi filmiauhinna Guldbagge parima näitlejatari kategoorias.

Väärtfilmi aitavad Sõpruse ekraanile tuua Kultuurkapital ja DHL Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles