Supernova kino on novembris lühifilmide päralt

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlaste Hannes Vartiaise ja Pekka Veikkolaise film «Hädakutsung» võitis Vilniuse lühifilmide festivalil parima dokumentaalfilmi preemia. Filmi aluseks on hädakutsungite salvestused, sh Estonia laeva oma.
Soomlaste Hannes Vartiaise ja Pekka Veikkolaise film «Hädakutsung» võitis Vilniuse lühifilmide festivalil parima dokumentaalfilmi preemia. Filmi aluseks on hädakutsungite salvestused, sh Estonia laeva oma. Foto: Kaader filmist

Neljapäeval, 6. novembril kell 18 algav seanss Tallinna Ülikooli Supernova kinos juhatab sisse iganädalased lühifilmiõhtud ja on sissejuhatuseks PÖFFi alafestivalile «Sleepwalkers».

Novembri jooksul linastuvad Supernova kinosaalis Baltikumi suurima Vilniuse lühifilmifestivali 2014. aasta võidufilmid, Soome rahvusliku lühifilmifestivali peagi selguvad võidufilmid ning lühifilmiprogrammid Ungarist, Venemaalt ja Horvaatiast.

Esimesel filmilinastusel 6. novembril kell 18 näidatakse Supernova kinosaalis Vilniuse lühifilmifestivalide võidufilme.

Nädal hiljem, 13. novembril kell 18 linastuvad Ungari parimad naljakad lühifilmid, mida vahendab ekraanile rahvusvaheline filmivõrgustiku agentuur MNE. Kell 19.30 on kavas Venemaa lühifilmiprogramm «Short in Russia?», mida tutvustab režissöör Sveta Tšernikova.

PÖFFi alafestivalil «Sleepwalkers» esitletakse 21. novembril kell 20 Horvaatia Tabori lühifilmifestivali parimaid filme.  

Novembri viimasel neljapäeval, 27. novembril kell 18 on kavas aga Soome rahvusliku lühifilmide festivali 2014. aasta parimad filmid, mis selguvad nädal enne sündmust.

Novembrikuise lühfilmiprogrammi toob kinosõprade ette rahvusvaheline lühifilmi keskus ShortEst.

Sissepääs tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles