Kevadise Jazzkaare peaesinejad on Gregory Porter ja David Sanborn!

Kultuuritoimetus
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Sanborn
David Sanborn Foto: Wikipedia

17. – 26. aprillini toimuva Tallinna Rahvusvahelise Festivali Jazzkaar peaesinejad on kuue Grammyga pärjatud saksofonivirtuoos David Sanborn ja Ameerika parimaks jazzlauljaks valitud Grammy-võitja Gregory Porter. Peaesinejate kontsertide piletid on tänasest müügil.

26. korda toimuva festivali üks peaesinejaid David Sanborn on maailma populaarsemaid instrumentaliste. Tema kõrge emotsionaalse saksofoni heli sai tuntuks kontserdilavadel juba 70-ndatel aastatel, esmalt kuulsuste nagu B.B.King, James Brown, Stevie Wonder, The Rolling Stones, David Bowie kontsertide ja heliplaatide kaudu. Kuid juba esimesest  sooloalbumist «Taking Off» oli selge, et tegemist on erakordse loomingulise talendiga. Sanborni heliplaatide müüginumbrid on kadestamisväärsed. Ta on kaheksa kuldplaadi ja ühe plaatinaplaadi omanik. Tänu Sanbornile on instrumentaalmuusika võitnud arvukalt uusi sõpru kogu maailmas.

USA jazzlaulja-helilooja Gregory Porter on hetkel kuumim ja oodatuim meeslaulja jazzilavadel. Tema mainstreamjazzi armuvad igas eas kuulajad ning tema soe hääl ja mõnus olek poevad kuulajale põue. Porteri sarm lummas Eesti publikut juba aastal 2013, kui Gregory esines Jazzkaarel väljamüüdud kontserdil ning vaimustunud muusikasõbrad kutsusid teda neli korda lavale tagasi. Aastal 2014 võitis Gregory Porter oma esimese Grammy kategoorias «Best Jazz Vocal Album» plaadi «Liquid Spirit» eest. Tänaseks on muusik saavutanud superstaari staatuse.

Jazzkaare festivali kunstiline juht Anne Erm tõdeb, et David Sanborn on üks neid artiste, kelle muusika on siin juba ammu tuntud ja keda on siia pikalt oodatud. Gregory Porterit on meie publik vaid korra kontserdil kuulnud, aga sellest piisas, et eestlased oma lummusesse haarata. «Selles kahemeetrises mehemürakas on nii palju hellust ja energiat, mida ta lahkelt jagab kuulajatega. Pole siis ime, et temast on saanud populaarseim meeslaulja maailma jazzilavadel,» ütles Erm.

David Sanborn esineb Tallinnas 20. aprillil kell 19 ja Gregory Porter 23. aprillil kell 19 Nordea Kontserdimajas kevadisel Jazzkaarel.

Lisainfo www.jazzkaar.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles