Norra kuradikummardajad müristavad täna Tallinnas

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mayhem, Attila Csihar
Mayhem, Attila Csihar Foto: promo

Tallinnas klubis Tapper annab täna õhtul kontserdi ehk maailma kõige legendaarsem black metal kollektiiv Mayhem Norrast.

Mayhem alustas tegevust 1980. aastate keskpaigas, sillutas teed mitmele põlvkonnale ekstreemmuusikale ja saavutas oma tegevuse käigus täieliku kultusstaatuse. Bändi ajaloost võib sensatsioonihimulisem otsija leida enesetappe, mõrvu, kirikupõletamisi ja muud valgustkartvat. Ennekõike on Mayhem end aga ikka ja jälle tõestanud bändina, mis suudab muusikaliselt värskena üllatada nii kuulajat kui iseennast.

Viimastel aastatel on nende muusika esoteerilisem, kaootilisem ja tehnilisem kui kunagu varem. Bändi laiv-esinemised, ja eriti Ungari päritolu laulja Attila Csihari anti-fashion kostüümid, on ainukordsed ning vaatamist väärt. Csihar tegutseb muuhulgas vokalistina ka legendaarses drone-müra kollektiivis Sunn O))).

Kontserdil soojendavad peaesinejat Thou Shell of Death Eestist ja Blodhemn Norrast. Piletid on müügil Piletilevis. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles