Rein Rannapi piiramine Pekingis

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Rannap pärast Pekingi kontserti.
Rein Rannap pärast Pekingi kontserti. Foto: Heili Sibrits

«Kontsert oli fantastiline. Mulle väga meeldis,» tunnistas rohelises pluusis poisike Rein Rannapile pärast ühispildi tegemist ning Rannapi autogrammi võrra rikkamana.

Reede õhtul andis Rein Rannap Pekingi rahvusraamatukogus ülimenuka kontserdi. Pärast kahte lisalugu ning tormilist aplausi leidsid kõik Pekingisse kaasa võetud plaadid endale uue omaniku. Autogrammide soovijate ning ühisfoto tegijate piiramisrõngas veetis Eesti muusik pisut rohkem kui pool tundi.

Rannap tunnistab, et enne kontserti ta kartis. Esisteks seda, et publikut ei tule. Teiseks polnud teada, kuidas rahvas ta esinemise vastu võtab. Ka saali sisenes Rannap sisemiselt värisedes. «Ma ei näinud saali tulles mitte midagi, ka kummardudes ei näinud ma publikut, prožektorid pimestasid,» tunnistab Rannap.

Kuid umbes kolmanda-neljanda loo ajal tundis Rannap, et nüüd on publik täiesti tema valduses. «Siin tõesti leidis reklaam ülesse õiged inimesed, kes olid huvitatud ja kuulasid esimesest hetkest peale tohutult vaikselt ja süvenenult, kellelt ma sain väga palju positiivset energiat tagasi. Vaikus juba kandis. Ma mängin nii nagu publik on. Tajusin, et nad on janused ja näljased, see küttis ka mind üles.»

Lisaks Rein Rannapile osalevad Eestist 22. novembrini kestval Baltimaade muusikafestivalil C-JAM, Arsis ja Eesti Filharmoonia Kammerkoor. Eesti poolt on kontsertide korraldajaks Eesti Kontsert, Hiina poolt China Association of Performing Arts ja Shanghai Linnateater.

Rein Rannapi muljeid ja kontserdi ülevaadet loe pikemalt esmaspäeval.

* Sõitu toetab Eesti Kontsert

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles