Kumu Dokumentaal: kas Femen on paljalt paljad rinnad?

Kultuuritoimetus
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Film «Ukraina ei ole bordell»
Film «Ukraina ei ole bordell» Foto: Kaader filmist

Sel nädalal, 12. novembril,  linastub režissöör Kitty Greeni film «Ukraina ei ole bordell» (Austraalia, Ukraina, 2013).

Maailma olulisematel filmifestivalidel linastunud dokumentaalfilm kohaliku ja välismaa pressi lemmiku, Ukraina radikaalse naisliikumise Femen aktivistidest, kes oma julgete väljaütlemiste ja paljastatud rindadega ei võitle enam ammu mitte ainult seksiturismi ja prostitutsiooni vastu, vaid võtavad aktiivselt osa ka poliitikast. 

Film näitab 14 kuud ülesvõetud seninägemata kaadrite ja intervjuude kaudu, kuidas algselt noortest ja kogenematutest naistudengitest koosnev rühmitus ühe mehe, Viktor Sviatski patriahaalse võimu alla langes, kuni noored naised eesotsas Femeni juhi Inna Ševtšenkoga mehest vabanesid ja iseseisvalt tegutsema hakkasid. Tänaseks on Femenist välja kasvanud arvestatav jõud, kelle hääl jõuab üha jõudsamalt ka võimukoridoridesse. 

Käesoleval kevadel esilinastus rühmituse tegevusest ka teinegi dokumentaalfilm «Mina olen Femen», mis jälgib selle liikumise üleilmset fenomeni. 

Kestus 78 min, inglise ja vene keeles. Sissepääs tasuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles