Kui rokk oli noor

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tom Petty and the Heartbreakers- Hypnotic Eye
Tom Petty and the Heartbreakers- Hypnotic Eye Foto: Kuvatõmmis

    Tom Petty & the Heartbreakers

«Hypnotic Eye»

(Reprise)

Hinne 5

Tom Petty teeb plaate varsti juba 40 aastat ja tema tegemisi saadab edu. Ta on õnneliku käega muusik, tagantjärele tundub väga loomulik, et ühest Elvise fännist ning Dylani ja Eaglesi õpilasest sai rokkstaar, kelle arvel on tohutu hulk hitte The Heartbreakersiga ja mõned supergrupiga Traveling Wilburys.

Tom Petty plaate on müüdud üle 80 miljoni koopia, iga Petty plaat on oma hinda väärt. Kui sa armastad toitvaid bluusiriffe ja ragisevaid kitarre, lõunaosariikide meeleolu ja preeriaromantikat, soulmuusika hingust ja refrääne, mis jäävad kummitama, leiad varem või hiljem tee Tom Petty loomingu juurde.

Vanemaks saades muutub inimene sentimentaalseks, Petty ei häbene seda tunnet, «Hypnotic Eye» on avameelselt sentimentaalne album. See tähendab puhast rokenrolli, kontrollitud müra, vabalt voolavat energiat, teravaid soolosid, kiireid ja väga kiireid salme, ühesõnaga igatsust aegade järele, kui Ameerika rokk oli veel noor. Eks ole sarnast tooni püüdnud tabada kõik Petty albumid, mis tehtud pärast 90ndaid – seekord kukkus siis eriti hästi välja.

Mart Juur

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles