Priit ja Olga Pärna film sai grand prix´

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Lendurid koduteel» on täis fantaasiat ja erootikat.
«Lendurid koduteel» on täis fantaasiat ja erootikat. Foto: Kaader filmist

Priit ja Olga Pärna animafilm «Lendurid koduteel» võitis Norras Fredrikstadi animafilmide festivalil grand prix’.

«See on film, mis paneb rändama läbi mõtete, huvide ning eluarmastuse mitmekihiliste tasandite. Filmi lõputu ja siiras uudishimulikkus ning ambitsioonikus üllatab meid jätkuvalt uute võimalustega animafilmis. Eriti põnev on see, kuidas  kasutatakse selles liiva,» resümeeris žürii.

Fredrikstad on üks vanimaid ja olulisemaid Põhja-Euroopa animafilmide festivale, kus võistlevad Põhjamaades ja Balti riikides valminud filmid. Festivali võidufilm nomineeritakse ka Cartoon d’Orile. Cartoon d’Or on prestiižikas Euroopa animatsiooniauhind, mille saab aasta parim Euroopa film.

«Lendurid koduteel» on inspireeritud Priit Pärna samanimelisest söejoonisest ja räägib loo kolme lenduri pikast ja rängast koduteest, kus kõrbekuumus vaheldub mägede jäise tuulega, mudamülgaste ja moskiitodega. Lootusetute päevade vahel on aga ööd, mis on täis fantaasiat ja erootikat.

Filmi reklaamvideot vaata allpool.

Lendurid koduteel / Pilots on the Way Home // Trailer from Eesti Joonisfilm on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles