Kultuuriministeerium ootab taotlusi eesti kirjanduse toetamiseks

Kultuuritoimetus
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kääbusraamat
Kääbusraamat Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kultuuriministeerium avas 2015. aasta taotlusvooru «Eesti kirjandus», mille taotluste esitamise tähtaeg on 15. detsember 2014. a. 

Eesti kirjanduse toetused aitavad eesti sõnakunsti arenguks luua soodsaid tingimusi, teha kättesaadavaks rahvuskulutuuriliselt olulisi väärtteoseid ning populariseerida eesti kirjandust nii Eestis kui välismaal.

Taotlusvoorust toetatakse rahvuskultuuriliselt olulise väärtkirjanduse väljaandmist ning rahvusvahelise mõõtmega kirjandusfestivalide ja-ürituste läbiviimist Eestis. Toetust saab taotleda ka Eesti kirjanike esinemisteks raamatukogudes ja koolides. Samuti toetatakse eesti väärtkirjanduse tõlgete ja Kultuuriministeeriumi algatatud raamatukonkurssidel auhindu võitnud käsikirjade kirjastamist ning kultuurialaste jätkuväljaannete ja eesti kultuuri tutvustava võõrkeelse perioodika väljaandmist. Taotlusvoorust saab küsida toetust ka eesti kirjanduse ekspordi jaoks. Lisaks toetatakse väärtkirjanduse ja teiste rahvuskultuuriliselt oluliste tekstide digiteerimist ja tasuta e-raamatuna avaldamist.

Täpsem ülevaade taotlusvooru tingimustest on Kultuuriministeeriumi kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles