Saksa tantsumuusika «kadunud romantik» Daniel Stefanik esineb laupäeval

Kultuuritoimetus
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Stefanik
Daniel Stefanik Foto: promo

Studio in Action peosari toob laupäeval, 15. novembril Studio klubi teisele korrusele kaks väliskülalist, saksa tantsumuusika multitalendi, Daniel Stefaniku ning dj Mark Holmes´i Suur-Britanniast. Klubi alumisel korrusel mängivad muusikat Dj Defkut ning Tboy.

Riesa-Groenhainist pärit Daniel Stefanik avastas enda jaoks tehnomuusika 90ndate keskpaigas ning hakkas plaate mängima, alguses Saksamaal ning hiljem juba ülemaailmselt kuulsust võites ka mujal. Ta hakkas produtseerima muusikat, tegi oma plaadifirma ning on tänaseks andnud välja kaks albumit «Silent Whisper» (2005) ning «Reactivity» (2008), ridamisi singleid ja EP-sid (nt Move Me, Silent Whisper, The Bells jt).

Daniel Stefaniku Dj-sette oodatakse alati, need on hingestatud, inspireerivad ja nagu tema muusikagi, segatud dub, hauss, minimal jt stiilidest. Daniel Stefanik kuulub ka Sven Väthi juhitavasse plaadifirma/ühenduse Cocoon ridadesse.

Daniel Stefanik on enda kohta öelnud: «Võib-olla olen ma kadunud romantik. Tähtis on hing, asju tuleb teha südamega.»

Mark Holmes, teine Studio In Actioni väliskülaline on pärit Suur-Brittaniast, siin juba korduvalt esinenud, mänginud plaate Tallinn Expressil, Studio In Actionil ja Tallinn Music Weekil. Mark on nii suurepärane produtsent kui dj ja veab kahte plaadifrmat (MUM ja Channelled Recordings). Mark Holmes´i muusikat mängivad paljud djd, nende seas nt Sasha, Dubfire, Laurent Garnier, Timo Maas ja Ritchie Hawtin.

Mark ütleb laupäevase Studio In Action peo kohta: «Ma arvan, et sellest tuleb imeline öö, Daniel mängib lihtsalt suurepärast underground deep haussi ja tehnot, ma väga ootan seda!»

Studio on Tallinna vanalinnas paiknev Funktion One, paljude helispetsialistide poolt maailma parimaks klubisaundiks hinnatud helisüsteemiga ööklubi. Hiljuti toimus klubis heli uuenduskuur. Studio in Action sariüritus toob klubi ülemisele korrusele elektroonilise muusika tipud, legendid ja hetkel aktuaalsed artistid. Teiste seas on siin esinenud Tom Middleton, Synkro, The Timewriter, Roger Martinex, Spirit Catcher, Robert Babicz, Benji B, Funk D´ Void, Kaspar Kondrat, Gabriel Ananda, Dusky ja Josh Wink.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles