Timo Diener: «Lindmees» on parim meta-superkangelasefilm läbi aegade

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Lindmees (ehk Võhiklikkuse ootamatu voorus)»
«Lindmees (ehk Võhiklikkuse ootamatu voorus)» Foto: Kaader filmist

«71»

Režissöör Yann Demange (Suurbritannia)

«Karm film, mis hoiab sind enda raudses haardes algusest lõpuni. Harva on võimalik lausa füüsiliselt tajuda, kuidas poolteist tuhat inimest kinosaali pimeduses pingeliste hetkede leevenduseks tooli käepidemete järele haaravad... Nagu see Berliini filmifestivalil juhtus.»

«Kolgata»

John Michael McDonagh (Iirimaa)

«Tänapäeva filminduses ei ole just kuigi palju neid, kes oskavad tegelaskujusid rääkima panna moel, nagu suudavad vennad McDonagh'd. Võib-olla vennad Coenid... Brendan Gleeson ei vääri enam ammu üksnes auhindu. Ta väärib ausammast.»

«Foxcatcher»

Režissöör Bennett Miller (USA)

«Parim tõendusmaterjal sellest, mida näitlejad suudavad, kui õige materjal neid üles leiab ja kuidas need näitlejad on suutelised enda õlgadelt heitma seal seni lösutanud imago raske taaga. Naljamees Steve Carell ja ilusmees Channing Tatum on näited sellest, kuidas rolli sisse ära kaduda.»

«Laps mis laps»

Režissöör Gillian Robespierre (USA)

«Mitte ükski soovitusnimekiri ei ole täielik ilma ühe muheda, humoorika abordikomöödiata. Film, mis naljakas ja eluline ja mõtlemapanev üheaegselt. Mis oleks juhtunud siis, kui Harry oleks Sally esmakordse tutvuse kulminatsioonina rasestanud...»

«Lindmees (ehk Võhiklikkuse ootamatu voorus)»

Režissöör Alejandro González Iñárritu (USA)

«Parim meta-superkangelasefilm läbi aegade. Roll, mille jaoks küpseks saamiseks pidi Michael Keaton 25 aastat tagasi selga tõmbama Batmani kostüümi, selle seejärel hülgama ning mitmeid aastaid keskpärasuse meres hulpima, et tõusta nüüd uuesti fööniksina tuhast.»

Timo Diener on filmilevitaja

Kümne vastaja valikute põhjal kokku pandud PÖFFi olulisimate filmide koondtabelit vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles