Näituse jaoks deponeeritud maali müümine viis galerii uurimise alla

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaal galerii.
Vaal galerii. Foto: Toomas Tatar

Galerii Vaal on kriminaaluurimise all, kuna selle üks omanikke müüs näituse jaoks deponeeritud hinnalise maali edasi - politsei uurib juhtumit karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb omastamist.

Tänavu aprillis käivitatud uurimises ei ole seni kedagi kahtlustatavaks tunnistatud, ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põder ERRi uudisteportaalile.

Galerii juhi ja ühe omaniku Aimar Jugaste viis uurimise alla Ülo Soosteri 1966. aastal valminud maali «Vana Tallinn» müümine, kuigi selle müümiseks tal õigust polnud. ERRile teadaolevalt tegi näituse toimumise ajal Jugaste teoste omanikule ettepaneku maal «Vana Tallinn»müüa, kuid ettevõtja kinnitusel ta sellest keeldus, ent sellegipoolest leidis maal peagi uue omaniku.

«Vaatamata minu vastu tehtud mõnele ründavale sammule on koostööhoiak positiivne,» ütles Jugaste uudisteportaalile ning lisas, et antud juhtumis mäletavad asjaosalised läbirääkimisi erinevalt ning tegemist on pikaleveninud vaidlusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles