Kloostri Aidas presenteeriti Eesti aju

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Eesti kollektiivne aju»
«Eesti kollektiivne aju» Foto: «Eesti kollektiivne aju»

Reedel, 14. novembril,  esitleti Kloostri Aidas Eestis siiani mahukaimat teost Eesti Akadeemikutest. 

Teaduste Akadeemia 75. juubeli puhul said ühtede kaante vahele 75 Eesti akadeemikut, või nagu ütleb intervjuude ja raamatu autor Margus Maidla, «Eesti kollektiivne aju». Raamat põhineb ajalehes KesKus Juku-Kalle Raidi vedamisel ja 9 aasta jooksul avaldatud sarjal «Akadeemiline KesKus». Juku-Kalle ütleb, et tema eesmärk koos Margusega oli läbi lehe akadeemikud ära humaniseerida. «Miskipärast rahvas kardab tarku, neile ei julgeta läheneda ja seetõttu kahjuks tihti ka kuulata,» teatas Raid, «aga täiesti alusetult. Mitte tarkus pole hirmus, vaid lollus.» Nii räägibki raamat mitte vaid akadeemikute erialast, vaid akadeemikutest kui inimestest. «Igal juhul on väga põnev teada, mida mõtlevad nutikad inimesed - olgu siis teemaks ühiskond, muusika, kultuur või köök,» sõnas Raid.

Presentatsioonil kõlistasid pitse mitmed tuntud akadeemikud, nagu näiteks Teaduste Akadeemia president Jüri Engelbrecht, Geoloogia instituudi süda Anto Raukas jpt. Õhtu lõpetas vendade Johansonide kontsert. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles