Valitsuse uued ministrid

Mart Juur
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

From: andrus.ansip@ec.europa.eu

To: valitsus@valitsus.ee

Subject: Mis toimub????

Seltsimehed!

Mis Eestis toimub? Täna hommikul ilmus ootamatult minu kabinetti vana kolleeg Urmas Paet. Urmas oli šokis, värises üle keha, suutis vaevu rääkida. Ütles, et oli sunnitud kodumaalt ülepeakaela põgenema. Isegi pesu ei olevat jõudnud pesta, kupatatud otse ministeeriumist lennuki peale, pamp mustade trussikute ja sokkidega kaenlas. Paet kõneles, et minna pole kuhugi. Tunneb end kui pesast kukkunud lind. Pakkusin Urmasele kohvi ja angerjavõileiba. Soovitasin tal kohe enesele Brüsselis korter üürida, sest hotellid küsivad hingehinda. Ma ütlesin, et kindlasti tasub soetada selline elamispind, kus oleks pesumasin ja triikraud, sest pesemata ja triikimata riietes ei lasta teda europarlamenti sisse. Ja veel palju teisigi kasulikke näpunäiteid jagasin ma õnnetule Paetile, aga vaevalt neist kasu on, sest üleskirjutusi Urmas ei teinud. Selle asemel hakkas ta lolli juttu ajama. Paet ütles, et kavatseb minu korterisse elama kolida. Tahab ennast minu magamistoas sisse seada, mina võivat endale diivani peale aseme teha. Olevat iga õige eestlase püha kohus tulevast Eesti presidenti majutada. Kamandasin jalamaid Oettingeri kohale. Günther on minu alluv, ametinimetusega digivolinik. Praktikas tähendab see midagi kammerteenri, autojuhi ja turvamehe sarnast. Meie koostöö on väga hea, frits teeb kõik, mis ma käsin. Andsin tublile Güntherile korralduse kutsumata külaline diskreetselt kabinetist eemaldada, mis ka viivitamatult sündis tänu Oettingeri tugevatele lihastele. Kahjuks purunes rüseluse käigus portselanist vaas, Tartu akadeemilise naiskoori kingitus. Palun vabariigi valitsusel võtta tarvitusele abinõud, et säärased stseenid ei korduks. Ma ei soovi oma kabinetis näha kukutatud ministreid. Euroopa komisjoni digivaldkonna asepresidendi büroo, veel enam aga minu mugav, triikraua ja pesumasinaga varustatud kahetoaline peakorter pole mingi pagulaslaager. Aitab sellestki, kui meie erakonna auesimees, lugupeetud Siim Kallas mulle öösiti vintis peaga helistab, kurbi Valgre laule laulab ja pikalt-laialt heietab, mis ta kõik teeks ja oleks, kui tagasi kodumaale pääseks ja uuesti «Mnemoturniiri» saatejuhiks saaks.

Euroopa komisjoni digitaalvaldkonna asepresident, härra Andrus Ansip

PS: Jälgige mind Twitteris ja Instagramis ning lugege minu blogi!
 

From: taavi.r6ivas@valitsus.ee

To: valitsus@valitsus.ee

Subject: Uued inimesed

Head kolleegid!

Palusin itimeestel blokeerida Ansipi aadressilt tulevad kirjad. Valitsuse listi pole spämmi tarvis. Keda need digivoliniku mõtted ikka huvitavad.

Nüüd aga olulisemate asjade juurde. Keidu istutasime välisministriks. Proua Pentus-Rosimannusel on rahvusvahelise suhtlemise kogemused olemas, Autorollo tegeles ka rahvusvaheliste autovedudega. Nagu te olete võib-olla märganud, on meil paar täitsa uut inimest ametis. Nende nimed mulle hetkel kahjuks ei meenu, aga tegemist on hinnatud spetsialistidega. Loodetavasti saame uute kolleegidega lähemalt tuttavaks valitsuse jõulupeol. Parimat!

Teie kallis peaminister Taavi Rõivas
 

From: keit.pentus-rosimannus@auto­rollo.ee

To: valitsus@valitsus.ee

Subject: RE: Uued inimesed

Esimesed päevad väliministri ametis on olnud meeletult põnevad! Ükspäev helistas Läti välisminister, teatas uhkusega, et on gei ja soovis kõigile edu! Teine päev helistas Vene välisminister, teatas veel suurema uhkusega, et on hetero ja soovis samuti edu! Ma ise helistasin Soome välisministrile, ütlesin hei-hei ja soovisin kõigile edu! Diplomaatia on nii laheeee!!!!

Välisminister Keit Pentus-Rosimannus
 

From: mati.raidma@valitsus.ee

To: valitsus@valitsus.ee

Subject: RE: Uued inimesed

Tere. Ma olen üks nendest uutest. Mati on minu nimi. Olen kuldsete kätega töömees, kui tilga viina saan. Keskkonnaministri ametis on minu prioriteet number 1 lollide looduskaitse alla võtmine. Lollide nimekirjad on koostamisel. Musi püksi kõigile!

Keskkonnaminister Mati Raidma
 

From: jevgeni.ossinovski@valitsus.ee

To: valitsus@valitsus.ee

Subject: RE: Uued inimesed

Lugupeetud peaminister!

Olen uue rahandusministri proua Maris Lauriga paar korda vestelnud. Andke andeks, kallis Taavi Rõivasovitš, selle inimesega on võimatu asja ajada. Temaga suhtlemine on kohutavalt raske, just nagu tassiks 10-pangest samovari. Mina räägin proua Laurile selges eesti keeles, kui palju mul summasid vaja läheb ja mis kuupäevaks, aga tema ei reageeri mitte kuidagi. Ütleb et dengi netu ja vsjoo! Täielik košmaar.

Oli see Jürgen Ligi mis ta oli, sõimas mis ta sõimas, aga rahakest ei keelanud kunagi, ikka andis nii palju finantsi kui küsiti. Kas ei saaks Jürgen Herbertovitšit rahandusministri ametisse ennistada? Olen valmis tema ees vabandama. Luban, et edaspidi olen solvumisega üliettevaatlik.

Haridusminister Jevgeni Ossinovski
 

From: andrus.ansip@ec.europa.eu

To: valitsus@valitsus.ee

Subject: RE: Mis toimub????

Miskipärast ei läinud minu eelmine kiri kohale, arvuti ütleb et minu aadress on ära blokitud. Käskisin Güntheril asja uurida. Ilmselt mingi jama kuskil, saadan uuesti!

Euroopa komisjoni digitaalvaldkonna asepresident Andrus Ansip

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles