Tallinkil uus ülemus

, juhtimisanalüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuno-Jackson Kukeseen
juhtimisanalüütik
Kuno-Jackson Kukeseen juhtimisanalüütik Foto: Erakogu

Kalaröstimisettevõte Tallink, mille maitsvad röstkilud on võitnud tee tuhandete eestimaalaste südametesse ja viinud keele alla rajatagustel investoritel ja gurmaanidel, ei ole jäänud loorberitele puhkama, vaid vaatab julgelt tulevikku! Kogunisti nõnda julgelt, et ettevõtte senine kindlameelne juht, kuldsete käte ja sooja südamega muhe laevakokk Pandi Enn, võib nüüd rahuliku meelega tüüri nooremate kolleegide innukatesse kätesse usaldada ja kaptenisillalt maha astuda, et auga väljateenitud kuldset vanaduspõlve veeta.

«Las noored poisid möllavad, neil käed-jalad hakkamist täis ja pilk tulevikurandadele suunatud,» ütleb Enn kelmika naeratuse saatel ja rehmab rõõmsalt käega. «Neil nüüdse aja noortel ju kõiksugu kõrged koolid läbi käidud ja kompuutrid ja keeled kõik selged.»

Aga kuhu jäävad nüüd imemaitsvad räimed tomatis ja tummine silgusült, mis imearmas oli viina kõrvale hammustada – kerkib küsimus vägisi huultele...

«Oh, ei need kuhugi jää!» peletab Pandi Enn lustaka naeru saatel murekübemed reporteri ajudest. «Küll kilusülti ja lesta-struudlit Tallinkis edasi tehtakse!»

Aga ikka ei taha mure südamest täitsa kaduda: «Ega seal äkiste nüüd hoopis miskeid «sushisid» ega «vushisid» ei hakata kokku keerama? Noored ju kangesti ägedad kõiksugu väljamaa totrusi järele ahvima?»

«Ei seda küll karta pole,» lööb Pandi Ennu nägu naeru täis. «Egas Janeki-poiss mõni säherdune kehkadivei pole! Tema on läbi ja lõhki tubli ja terve Eesti mees! Näe, börsilgi tõusis Tallinki aktsia eila 40%! Ole sina mureta, seal küll miskit säherdust «susherit-vusherit» ei tule!»

Nii et, armas lugeja, rahuliku meelega tõmban sooja salli kaela ja astun täie vaardiga Tallinki säravast klaaskontorist tuulisele novembritänavale – südames kindlus, et Tallinki röstlaevade võitmatu armaada jääb veel pikkadeks aastateks uhkelt Läänemere laineid kündma! Ja sullegi soovitan – pane oma säästu-rahad kindla peale Tallinki aktsia peale kuhjaga kasu teenima – mis nad sul ikka ilmaasjata seal sukasääres konutavad nagu Kört-Pärtli sääreväristajad sealauda aia vahel! Parem juba siga rukkis kui vasikas katusel!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles