Tulemas otseülekanne! Curly Strings ja Robirohi

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Curly Strings
Curly Strings Foto: Folk.ee

Laupäeval toimub Viljandi pärimusmuusika aidas pärimuslikku- ja kantrimuusikat ühendav Kadri-Kantri. Postimees teeb kontserdist ülekande. Robirohi kontserdi otseülekanne algab kell 19:30 ja Curly Stringsi ülekanne kell 21:00.

Kadri-Kantri on jätkuks eesti rahvatraditsioonide tähistamiseks loodud topeltüritusele, mille esimeseks osaks oli kaks nädalat tagasi toimunud Mardi-Märul koos Winny Puhhiga. Taas on sündimas midagi ainulaadset, sest esimest korda toimub aidas pidu, kus otsitakse ühiseid punkte kantri- ja pärimusmuusika vahel. Esimesel Kadri-Kantril astuvad üles Curly Strings, Robirohi ja DJ Jaan Elgula.

Curly Strings on eesti muusikamaastiku värskeim vili. Viimase aasta ajaga kõrge tähelennu teinud bänd koosneb andekatest ja mitmekülgsetest muusikutest, kelle ühine maitse on nende edu alus. Bändi loomingut kuulavad kõik - folgiarmastajad, popkultuuri austajad, noored, vanad ja kolleegid. Muusika - instrumentaallood ja laulud on ansambliliikmed loonud ise koostöös viljakate Eesti poeetide ja poetessidega, mis on kaasahaaravad, võiks isegi öelda, et vaatemängulised ja ühiskondlikul tasandil tabava lüürikaga. Neis on piisavalt pärimust, piisavalt kantrit ja piisavalt siirast esitust. Curly Stringsi aprillis ilmunud debüütalbum "Üle ilma" on olnud selle aasta edukaim müügiartikkel. Seda ei osanud ennustada isegi kriitikud, rääkimata bändist enesest.

Robirohi on neljaliikmeline ansambel Tallinnast, kes mängib akustilistel keelpillidel bluegrass (ehk traditsioonilise kantri laadset) muusikat. Nende repertuaari kuulub traditsiooniline ja meloodiline bluegrass, aga ka gospellaulud, rahvalikud palad ning swingihõnguline kantri. Bändi koosseisus astub üles lisaks kogenud muusikutele ka väike laulu- ja viiulimees Uku Vainu.

Pärast ansambleid toimub ehtne kantri-disko, kus plaadimängijate taga seisab legendaarne kantrimees Jaan Elgula isiklikult.

Robirohi kontserdi ülekanne algab laupäeval kell 19:30 ja Curly Stringsi kontserdi ülekanne kell 21:00.

Ainult Postimees+!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles