Volkonski tahab parlamendi paksu naha alla süsti teha

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vürst Peeter Volkonski pidas 60ndat juubelit
Vürst Peeter Volkonski pidas 60ndat juubelit Foto: Reporter.ee

Tuntud muusik, näitleja ja teatrilavastaja, punkansambli Propeller solist Peeter Volkonski, kandideerib eelolevatel riigikogu valimistel Vabaerakonna nimekirjas parlamenti.

Miks otsustasite riigikokku kandideerida? Mida on vaja Eesti riigis muuta?

2007. aastal EV aastapäevakontserdil Vanemuises esitasin koos noore rock-bändiga Recycle Bin Propelleri loo «Die Woche» baasil laulu  «Aru pähe!», mis võeti väga hästi vastu kui õige sõnum poliitikutele. Nüüd, seitse aastat hiljem paistab, et ainsad, kes sellest sõnumist aru ei saanud, olid just poliitikud. Ei ole midagi parata, peab ise kohale minema. Aga Eesti riik vajab põhjalikku riigireformi.

Miks just Vabaerakond? Miks ainult nimekirjas, mitte erakonda astudes?

Nad tegid mulle ettepaneku mitte ainult kui häältekogujale, vaid küsisid otse, kas ma oleksin nõus kandideerima parlamenti. Loomulikult kaalusin nii poolt- kui vastuargumente, rääkisin inimestega ja lugesin ka erakonna programmi (läbi!) ning leidsin, et mingeid vastuolusid mul Vabaerakonna põhimõtetega pole ja kui läheb hästi, saan selle paksu parlamendi naha alla mõne ergutava süsti teha. Erakonna liikmeks ei astunud, kuna ei taha, et iseendal võiks tekkida tunne, nagu teeksin seda mingi kasu saamise pärast.

Te olete multitalent. Kuidas hindate oma kompetentsi ja kogemusi seadusloomes – muude elualade kõrval?

Kui mul tekivad Piiblit lugedes küsimused, siis ma küsin Kalle Kasemaa käest, kes oskab heebrea ja kreeka keelt. Kas ma tõesti jätan nii rumala inimese mulje, et tean kõike? Hirmus mõelda, kui igav oleks elada, kui kõike teaks.

Suurema saagi võtavad valimistel enamasti parlamendierakonnad. Kui suureks peate oma šansse Toompeale pääsemiseks?

Elu näitab ka seda, et enne, kui hakata maja fassaadi renoveerima, tuleb katus korda teha ja just seda Vabaerakond pakub. Kuna enamik inimesi elab majas ja saab sellest aru, siis pean oma šansse SUUREKS.

Kuidas hindate käimasolevaid valmiskampaaniaid? Näiteks sotsid kasutavad surnud kultuuritegelasi, Taavi Rõivas kõnnib mööda sõjalennukite lennuvälja jne?

Tehku, mis tahavad - paroodiad nende kohta tulevad alati naljakamad.

Millist kampaaniat ise kavatsete teha?

Niisugust, mille paroodia seda ainult võimendaks.

Öelge palun paar põhjust, miks valimistel hääl teile anda?

 Ma mainisin küll riigireformi, aga ma tulen igapäevasest elust, mis koosneb väikestest asjadest ja need väikesed asjad põrkavad tihti vastu segaseid seadusi, mida saab muuta ainult parlament. Miks ma pean mõnest asjast rääkima oma tuttava saadikuga ja ootama siis kaks aastat sõnumit, et asja on arutatud, kui võiksin ettepaneku, mis kergendaks sadade inimeste elu, teha ise ja KOHE?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles