Otseülekanne visioonikonverentsilt «Mis on kultuuri väärtus?»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel ja laupäeval toimub Haapsalus Eesti Kultuuri Koja korraldatud visioonikonverents «Mis on kultuuri väärtus?». Postimees teeb konverentsilt valikulisi ülekandeid reaalajas ja salvestusi hiljem järelvaatamiseks. 

Konverentsi ellukutsumise põhjus tuleneb soovist kutsuda kokku erinevate elualade ja kultuurivaldkondade inimesed, et ühiselt kuulata, arutleda, mõtiskleda, mis on need minevikulised-olevikulised ja tulevikulised märksõnad meie kultuuriruumis, mille taga on maailmavaated ja hoiakud, mis mõjutavad tänast käitumist ja otsuseid ning sillutavad teed homsele.

Milles väljendub kultuuri väärtustamine ja kuidas on see ajas teisenenud? Kas kõik kultuuriilmingud on isemajandavad? Kuidas saame hoida meie kultuuri tugevana? Kas peaksime tegema ressursinappuse olukorras teadlike valikuid, mida väärtustada, mida mitte? Kuidas ressursse juurde tekitada, mis eelduslikult välistaks selliste valikute tegemise? Kuhu oleme teel, seda nii loojate kui kujundajatena?

Postimees kannab üle: 
Mis on oluline tänases kultuurielus, kas looja saab olla looja?
15:00 - 15:20  Vano Allsalu «Kahe vahel»
15:20 - 15:40  Paul-Erik Rummo «Looja ja teised»
15:40 - 16:00  Toomas Kiho «Kultuur kui kurjus»
16:00 - 16:15  Paus
16:15 - 16:35  Heido Vitsur «Globaliseerumise, raha- ja kultuuriprobleemidest Eestis. Majandus-teaduslik vaade.»
16:35 - 16:55  Aurika Meimre «Eesti-vene kultuur: kelle oma ja kelle väärtus?»
16:55 - 17:45  Arutelu juhib Andrus Raudsalu
17:45 - 18:00  Paus

Kes juhib eesti kultuuri: Mida ja miks rahastada? (arutelu ilma ettekanneteta)
18:00 - 18:50  Arutlevad: Tiina Tammetalu, Marika Tuusis, Martin Bristol, Mart Meri, Evelyn Müürsepp, Tauno Võhmar, Kadri Tali. Arutelu juhib Signe Kivi.
18:50 - 19:00  Konverentsi esimese päeva kokkuvõte, Martin Aadamsoo (Eesti Kultuuri Koda)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles