Islandi variant «Sügisballist»

Eva Kübar
, filmitegija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elu nagu akvaariumis.
Elu nagu akvaariumis. Foto: Kaader filmist

«Elu akvaariumis», režissöör Baldvin Z (Island)

4/5

Baldvin Zi teine pikk mängufilm on igati nauditav korralikult tehtud euroopa film. Eesti vaataja tunneb kindlasti ära «Sügisballiga» saransed süžeeliinid, tegelased ja kohati stseenidki.

Põhjamaiselt pikkamisi hakkab ekraanil lahti rulluma omamoodi kummastav armukolmnurk: andeka alkohoolikust kirjaniku Mori (Þorsteinn Bachmann), kergelt meeleheitliku üksikema, päeviti lasteaias ja öösiti prostituudina töötava Eiki (Hera Hilmarsdóttir) ning äri- ja perekriisis vaevleva pangandustegelase Sölvi (Thor Kristjansson) vahel.

Kogu tegevus hargneb 2006. aasta majanduskriisis Reykjavikis, kus kõik kolm üritavad kuidagi jalul püsida, otsides samal ajal meeleheitlikult inimlikku lähedust, mis annaks kogu elule uue värvi. Loodud suhted on äärmiselt haprad ja põhjamaiselt summutatud, karged, kuid oma üksikutes hetkedes väga sügavad ja liigutavad.

Filmi pärliks on kahtlemata peategelast kehastav islandi kaunitar Hera Hilmarsdóttir, kelle plikalikult ümar nägu, salapärased silmad ja tüüne maagiline olemus lihtsalt sunnivad draamale kaasa elama. Island on esitanud selle ka mitteingliskeelse filmi Oscarile.

«Elu akvaariumis» linastub laupäeval, 22. novembril Tallinna kinos Coca-Cola Plaza, 25. novembril Tallinna kinos Artis ja 30. novembril Viimsi kinos

Vonarstræti | Life in a Fishbowl - Trailer from Medialux Music Productions on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles