Kadri Kõusaare uue mängufilmi peaosades mängivad Mikael Persbrandt ja Malin Buska

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Kõusaar
Kadri Kõusaar Foto: Erakogu

Rahvusvaheliselt tunnustatud Eesti naisrežissööri Kadri Kõusaare uus mängufilm «Põhjala instinkt» valmib Eesti, Rootsi ja Norra koostöös. Filmi peaosades mängivad tunnustatud Rootsi näitlejad Mikael Persbrandt ja Malin Buska, kes mõlemad külastavad ka tänavust Tallinna Pimedate Ööde Filmifestivali. Filmivõtted on planeeritud 2015. aasta kevad-talveks Norras ja Eestis.

Kõusaare Skandinaavia film-noir «Põhjala instinkt» põhineb auhinnatud Soome-Rootsi kirjaniku Kjell Westö enimtõlgitud romaanil «Lang». «Film räägib eduka ja karismaatilise telesaatejuhi ja kirjaniku suhtest endast poole noorema femme fatale'ga. Naise ohtlik eksmees seab mehe olukorda, kus tal tuleb otsustada, kui palju ta on valmis oma armastuse nimel ohverdama,» vihjas filmi peaprodutsent Aet Laigu.

Režiidebüüdi tegi Kõusaar filmiga «Magnus» (2007), mis kuulus Cannes’i filmifestivali ametlikku valikusse. 2013. aastal linastunud «Kohtumõistja» kuulus aga Karlovy Vary filmifestivali ametlikku valikusse. «Põhjala instinkt» on Kõusaare kolmas film.

Filmi meespeaossa valiti Rootsi näitleja Mikael Persbrandt, kes on rahvusvaheliselt tuntud eelkõige võõrkeelse filmi Oscari pälvinud Susanne Bieri draamast «Taevariik» ning «Kääbiku» sarja filmidest, kus ta kehastas inimkaru Beorni.

Naispeaossa valiti Rootsi tõusev täht Malin Buska, kes on mänginud peaosi mitmetes Skandinaavia arthouse filmides ning kehastab Soome režissööri Mika Kaurismäki uues filmis «Tüdruk kuningas» kuninganna Kristinat.

Filmi kunstnik on Norra läbi aegade ühe edukama kinofilmi «Pearahakütid» peakunstnik Nina Bjerch-Andresen. Kinematograafilise teostuse osas jätkab Kõusaar koostööd Soome operaatori Jean-Noël Mustonen’iga («Kohtumõistja»).

Originaalmuusika autoriteks on mainekad Norra muusikud trompetist Arve Henriksen ja multi-instrumentalist Jan Bang.

Filmi valmib peaprodutsent Aet Laigu (Meteoriit Film OÜ) ning Norra kaastootja Hummelfilms AS ja Rootsi kaastootja Zentropa Sweden International AB koostöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles