Poola kino legend Krzysztof Zanussi saabub täna Eestisse

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krzysztof Zanussi
Krzysztof Zanussi Foto: PÖFF

Esmaspäeval saabub Tallinna üks kuulsamaid Poola filmilavastajaid Krzysztof Zanussi, kes kinnitas rahvusvahelises filmimaailmas kanda oma esimeste pikkade mängufilmidega «Kristalli struktuur» (1969) ja «Pereelu» (1970). Zanussi esitleb täna õhtul PÖFFi pidulikul erilinastusel oma värskeimat filmi «Võõrkeha» (2014), mis esilinastus tänavu Toronto festivalil Meistrite sektsioonis.

Tänavuse PÖFFi fookusriigist Poolast pärit režissöör ja produtsent Krzysztof Zanussi on lavastanud enam kui 40 täispikka filmi. «Zanussi ja tema filmid on eelkõige intellektuaalsed ning jälgivad rohkem inimese siseilma. Need on Poola kino nurgakiviks, meelitavad publiku kinno ja esindavad Poolat suurtel rahvusvahelistel filmifestivalidel,» rääkis PÖFFi direktor Tiina Lokk.

Täispikkade mängufilmide kõrval on Zanussi tuntud ka mitmete dokumentaalfilmide poolest ning lavastajana Poola, Itaalia, Saksa, Prantsuse ja Vene teatrites. «Oma filmide stsenaariumid on Zanussi kirjutanud valdavalt ise ning need on ilmunud ka eraldi raamatutena,» lisas Lokk.

PÖFFi programmis näeb lisaks Zanussi viimasele filmile «Võõrkeha» (2014) ka «Pereelu» (1970). Zanussi on professor Euroopa Filmikoolis Šveitsis ning Sileesia Ülikoolis Katowices. Talle kuulub filmistuudio Tor, mis on tootnud muuhulgas kõik Krzysztof Kieślowski filmid aastast 1976.

Krzysztof Zanussi filmid PÖFFil:

•           24. november kell 18.45 Coca-Cola Plaza 8 – Krzysztof Zanussi / «Pereelu»

•           24. november kell 19.30 Coca-Cola Plaza 2 – Krzysztof Zanussi / «Võõrkeha» (eriseanss Krzysztof Zanussiga)

•           26. november kell 19.00 Coca-Cola Plaza 4 – Krzysztof Zanussi / «Võõrkeha»

•           29. november kell 16.00 Coca-Cola Plaza 8 – Krzysztof Zanussi / «Pereelu» (külaline Maja Komorowska)

•           29. november kell 21.30 Cinamon (Tartu) – Krzysztof Zanussi / «Võõrkeha»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles