Video: spordifilm kajastab Tallinnas toimunud traagilist õnnetust

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidusõidufilm «Maantee»
Võidusõidufilm «Maantee» Foto: Kaader filmist

Tänase filmi «Maantee» seansi juures on külalisteks filmi režissöörid. PÖFFil spordifilmide eriprogrammis linastuva Dunlopide võidusõidudünastiast kõneleva dokumentaalfilmi «Maantee» järel on võimalus kohtuda filmi režissööride Michael Hewitti ja Dermot Laveryga.

See südant pekslema panev dokumentaalfilm on teatud määral sarnane Asif Kapadia kiidetud filmiga «Senna». Siin pakuvad kiirust ja adrenaliini mootorrattasport ja Dunlopi võidusõitjadünastia lugu.

Kasutades intervjuusid ja arhiivimaterjale, räägib «Maantee» mitmekordsest mootorrattasõidu maailmameistrist Joey Dunlopist, tema vennast Robertist ning tolle kahest pojast, Williamist ja Michaelist. See on lugu võitlustest, edust, kuulsusest ja riskimisest, aga ka tragöödiast ja kaotusest. Dunlopide loos on osa ka Eestil, tõsi küll väga traagilises kontekstis – Tallinn on koht, kus juhtus üks Dunlopide perekonna suurimatest tragöödiatest. See film austab nende mälestust ja vaimu, andes vaatajale võimaluse näha mehi kiivri taga ning nautida hetkeks võidusõidu elamust. Tänane seanss Solaris Kinos algab kell 20.30.

Spordifilmide linastumist PÖFFil toetab Eesti Olümpiakomitee. Kokku tuuakse festivali raames kinolinale 12 spordifilmi, millest pooled kuuluvad PÖFFi põhiprogrammi ja pooled noorte- ja lastefilmide festivali Just Film kavva. Veel toimuvad vestlusringid 27. novembri «Fair Play» ning 29. novembri «Foxcatcheri» järel.

Spordifilmid linastuvad Tallinna, Tartu, Pärnu ja Narva kinodes. Programmiga saab lähemalt tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles