Noorte armastusfilm ja olümpiakomöödia otsivad kaastootjaid

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Polaarpoisi» peategelast Mattiast mängib Roland Laos.
«Polaarpoisi» peategelast Mattiast mängib Roland Laos. Foto: Gabriela Liivamägi

Tallinnas alanud Põhja- ja Ida-Euroopa suurimal filmiturul Baltic Event otsivad oma tulevasele filmile välismaa kaastootjaid ja levitajat ka režissöör Anu Aun ja produtsent Priit Pääsuke.

Nende «Polaarpoiss» on Eestist ainus, mis pääses kaastootmisturul tutvustatava 13 projekti sekka. Kandideeris 47 Kesk- ja Ida-Euroopa ning Skandinaavia filmi. Väljavalitute hulgas on ka juba laiemalt tuntud filmitegijate tulevasi töid, näiteks soomlase Aku Louhimiehe, ukrainlanna Olena Fetissova või poolaka Piotr Trzaskalski oma.

«Väga hästi läheb,» ütles esimese turupäeva kokkuvõtteks Anu Aun. «Korraldajate sõnul on filmilevitajad ja müügiagendid just «Polaarpoisi» vastu kõige rohkem huvi üles näidanud.» 

«Polaarpoiss» on sünopsise järgi noorte armastusfilm, mis räägib keskkooli lõpetavast fotograafiahuvilisest Mattiasest, kes armub keerulise hingeeluga Hannasse, seab tüdruku südame võitmiseks ohtu oma tuleviku ning peab lõpuks tegema valusa valiku oma esimese armastuse ja erialase kutsumuse vahel. Peaosas Roland Laos.

Võtted leiavad aset 2015. aasta suvel, ekraanidele jõuab film 2016. aastal.

Üks Eesti projekt - «Tuletoojad» - on valitud ka Baltic Bridge East by West ehk B’EST programmi, kus oma alles arendusjärgus filme tutvustavad Euroopa Liidu riikide, SRÜ, Gruusia ja Ukraina produtsendid.

Tutvustuse järgi peaks sellest Anneli Ahvena toodetavast filmist tulema komöödia 1980. aasta olümpiatule teekonnast Tallinna. Kirjutavad Villu Kangur, Ain Mäeots ja Gert Kiiler, režissööriks on Ain Mäeots.

Lisaks tutvustatakse Works in progress programmis festivalide programmivalijatele, müügiagentidele ja levitajatele filme «Nullpunkt», «Supilinna salaselts» ja «Must alpinist» ning vähemuskaastootmisfilmi «Vehkleja». Kõik kaheksa selles programmis esitletavat Eesti, Läti, Leedu ja Soome linateost peaksid kinoekraanidele jõudma järgmisel aastal.

Ka üks Eesti stsenarist on pääsenud valitute sekka: spetsiaalselt filmikirjutajatele mõeldud programmis «POWR: Baltic Stories Exchange» esitleb oma lugu «Popinjay» Ülo Pikkov.

Filmiturul osaleb kokku üle 250 rahvusvahelise filmitööstuse esindaja. Siin on oma projekte esitlenud nii mõnigi praegune nimekas režissöör, näiteks Cristian Mungiu, Klaus Härö või Sergei Loznitsa. Üritus kestab 26.-28. novembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles