Päikeseline bi-plika

Eva Kübar
, filmitegija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratastoolis Laila (Kalki Koechlin) on väga positiivse ellusuhtumisega.
Ratastoolis Laila (Kalki Koechlin) on väga positiivse ellusuhtumisega. Foto: Kaader filmist

«Margarita, kõrrega», režissöör Shonali Bose (India)

3/5

See on kahtlemata üks positiivsemaid filme PÖFFi kavas. Isegi liiga helge - peategelane, ajuhalvatust põdev teismeline neiu Laila (Kalki Koechlin) liigub küll ringi vaid ratastoolis, kuid on üdini positiivse ellusuhtumisega. Tundub, nagu poleks neiul ühtki kompleksi, soovid täituvad ning kõik laabub justkui võluväel.

Samas ei hakka igav, pinget suudetakse hoida. Esiteks on huvitav juba puudega inimeste maailm, teiseks juhtub pidevalt midagi, pool filmist on filmitud Ameerikas ja pool Indias ning piisavalt vürtsi lisab ka Laila seksuaalsuse avastamine. Neiu suhtleb ühtviisi vabalt nii noormeeste kui neidudega ning ülimalt oluline küsimus, kas ta on hetero, lesbi või biseksuaal, ei näi talle mingit psühholoogilist katsumust valmistavat.

Juhtub siiski ka midagi, mis karakterit veidi kasvatab, kuid ka see samm on minimaalne.  Filmi lõpp on taas avatud ja positiivne ning Koechlini on huvitav ekraanil jälgida. Kui see film oleks võistluse asemel Vitamiinilaksu programmis, saaks sellest kindlasti oma alaprogrammi hitt.

«Margarita, kõrrega» linastub neljapäeval, 27. novembril kell 19.45 Tartu Elektriteatris

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles