Viimane võimalus osalemiseks: sõnavõistlus saab kohe otsa

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

1. detsembril lõpeb Eesti Keele Instituudi, Euroopa Komisjoni Eesti esinduse ja ajalehe Postimees välja kuulutatud sõnavõistlus. Kel huvi, saab veel nädalavahetusel osaleda. Vaata siia: www.sonavoistlus.ee

Sõnapakkumiste arv on nüüd ületanud 2000 piiri, osalejate arvu saab täpsemalt kätte siis, kui võistlus on lõppenud, ütles võistluse projektijuht Rita Niineste. Kõige populaarsem on endiselt phablet, millele on vasteid pakutud ligi 300 korral. Praeguse seisuga viimane pakutud vaste sellel on «maksimobla». Väga palju on ettepanekuid tehtud ka asjade interneti ja inglise non-paper’i jaoks. Nagu arvata võis, laekub vasteid kõige visamalt «eesistumisele», kuid siia on tulnud üks tore murdekeelepõhine pakkumine: sootskamine, sootskama.

«Sõnavõistluse populaarsus näitab, et eesti keel läheb inimestele korda ning keeleküsimused on ühiskonnas olulised. Võistlus teenibki korraga kahte eesmärki: ühelt poolt rikastavad uudissõnad meie keelevaramut ja suurendavad selle väljendusjõudu, teiselt poolt aga annab võistlus inimestele võimaluse kaasa rääkida oma keele kujundamises ning ärgitab mõttevahetusele keele arengu üle,» ütles Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Hannes Rumm võistluse senist käiku kommenteerides.

Lisaks Eestile on võistlusel osalejaid ka mitmest välisriigist, nagu Soome, Saksamaa, Belgia, Norra, Argentiina jt. Rõõmustavalt palju on osalejate hulgas ka kooliõpilasi, kelle jaoks on ette nähtud eriauhind.

Võistlus jääb avatuks 1. detsembrini ning seejärel asub tööle võistluse žürii koosseisus Urmas Sutrop, Peeter Päll ja Katrin Hallik Eesti Keele Instituudist, Mart Juur ja Neeme Korv ajalehest Postimees, Allar Jõks advokaadibüroost Sorainen ning Hannes Rumm ja Rita Niineste Euroopa Komisjoni Eesti esindusest. 

Võidusõnad kuulutatakse välja ja auhinnad antakse üle 2015. aasta jaanuaris. Võistluse peaauhinnaks on tahvelarvuti iPad, teisteks auhindadeks on Eesti Keele Instituudi sõnaraamatud, Postimehe tellimused ning raamatupoe kinkekaardid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles