Loe katkendeid Vahur Kersna uuest raamatust

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehekülg Vahur Kersna raamatust «Ei jäta elamata».  Pilt avaneb täissuuruses siis, kui klikkida luubi kujutisel pildi vasakus alumises servas.
Lehekülg Vahur Kersna raamatust «Ei jäta elamata». Pilt avaneb täissuuruses siis, kui klikkida luubi kujutisel pildi vasakus alumises servas. Foto: Asko Künnap

Siinkohal avaldame valitud palad Vahur Kersna värskelt ilmunud raamatust «Ei jäta elamata». 

«Seitse aastat tagasi olnuksin väga tänulik, kui taevas oleks korraga avanenud ning ingel ulatanud mulle selle raamatu,» ütles Kersna. «Aga nii ei juhtunud. See tuli mul endal kirjutada.» Raamatu sisu võttis autor kokku ühe lausega: miks ja kuidas ta ikkagi elus on. «See raamat on nendeks hetkedeks, kui sa ei tea, kuhu joosta, mida teha, keda uskuda ja on sellel kõigel mõtet.»

Raamatu kujundas  kunstnik Asko Künnap. «Asko maalis kaaned, mis võtavad hinge kinni. Sellised, nagu ma unistasin. Ainult palju paremad,» avaldas Kersna Künnapile kiitust. Kuna selles raamatus moodustavad tekst ja kujundus orgaanilise terviku, ei avalda Postimees mitte pelgalt teksti, vaid tõmmised raamatu lehekülgedest. Pilt avaneb täissuuruses siis, kui klikkida luubi kujutisel pildi vasakus alumises servas.

Kersna raamatu suur esitlus Tallinnas toimub laupäeval, 29. novembril kell 14.00 Viru keskuse Rahva Raamatus. Postimees teeb kohtumisest lugejatega otseülekande. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles