Kuula: esimene lugu muusikalist «Savisaar»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teater No99 toob välja muusikali «Savisaar».
Teater No99 toob välja muusikali «Savisaar». Foto: Kultuurikava.ee

Siin on võimalus kuulata NO99 muusikali «Savisaar» esimest singlit. 

«Savisaare» muusika autorid on Vaiko Eplik ja Jakob Juhkam. Vaiko Epliku unistas ammu muusikali kirjutamisest.. Sellele vaatamata lükkas ta esialgu tagasi NO99 pakkumise kirjutada muusika «Savisaarele», sest ta hindas seda üksinda tegemiseks liiga suureks tööks. Ümbermõtlemise põhjuseks nimetab Eplik noort kolleegi Jakob Juhkamit, kellega koos luuaksegi 6. veebruaril esietenduv poliitmuusikal.

«Ühest küljest Napalm Deathi «You suffer», teisest küljest gregooriuse koraal,» pakub Jakob Juhkam vastuseks küsimusele, milline heliteos iseloomustab Edgar Savisaart ja Keskerakonda. Nende äärmustega peab ta enda sõnul silmas seda, et kõik sõltub kontekstist. Eplik peab seni tabavaimaks teoseks aga Keskerakonna enda laulu «Ettevõtlik ninasarvik».

Müügile paisati «Savisaare» nelja lisaetenduse piletid. Teatri turundus- ja kommunikatsioonijuhi Kätlin Sumbergi sõnul tingis lisaetenduste mängukavva lisamise publiku suur huvi. «Senised kuus etendust on juba praegu peaaegu välja müüdud,» ütles Sumberg.

Muusikali trupi moodustavad Teater NO99 näitlejad, külalistena Liina Vahtrik ja Raivo E. Tamm ning Noorte Segakoor «Vox Populi» (Janne Fridolin).

Kuula lugu ja ütle, kuidas meeldis!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles