Vaata, millised projektid jõudsid Helsingi Guggenheimi kunstimuuseumi ideekonkursi finaali

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii näevad välja finaali jõudnud kavandid.
Nii näevad välja finaali jõudnud kavandid. Foto: Guggenheimi Fond

Helsingi Lõunasadamasse kavandatava Guggenheimi kunstimuuseumi ideekonkursile laekunud 1715 tööst jäi sõelale kuus.

Finaali jõudnud tööde autoriteks on AGPS Architecture Ltd. (Šveits-USA), Asif Khan Ltd (Suurbritannia), Fake Industries Architectural Agonism (USA-Hispaania-Austraalia), Haas Cook Zemmrich STUDIO2050 (Saksamaa), Moreau Kusunoki Architect (Prantsusmaa) ja SMAR Architecture Studio (Hispaania-Austraalia).

Vastavalt konkursi reglemendile ei avalikustata, milline töö millisele osalejale kuulub.

Otsust ehitada Helsingisse Guggenheimi muuseum pole ametlikult veel langetatud. Konkursi eesmärk on koguda ideid, milline võiks välja näha üks 21. sajandi muuseum ja selle kaudu äratada ka võimalike rahastajate huvi, on öelnud Solomon R. Guggenheimi Muuseumi ja Fondi juht Richard Armstrong.

Konkursi võitja selgub 2015. aasta juunis. Peaauhinna suurus on 100 000 eurot. Ülejäänud finalistid saavad igaüks 55 000 eurot.

Guggenheimi fondil on kunstimuuseumid New Yorgis, Bilbaos ja Veneetsias ja seda kavandatakse Araabia Ühendemiraatidesse.

Konkursi ja projektide kohta vaata lähemalt siit: http://designguggenheimhelsinki.org/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles