Peagi tuleb IV Tallinna Bachi-nimeline muusikafestival

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johann Sebastian Bach.
Johann Sebastian Bach. Foto: Internet

Uuel aastal 1.-7. jaanuarini toimub IV Tallinna Bachi-nimeline muusikafestival. Traditsioonilise ja suurejoonelise muusikafestivaliga võtab Tallinna linn vastu uut aastat juba neljandat korda järjest. Festivali erikülaline on tuntud Viini Rahvusooperi solist Ain Anger.

«Tallinna Bachi-nimeline muusikafestival annab suurepärase võimaluse kuulda suurima helilooja Johann Sebastian Bachi teosed tunnustatud muusikute esituses,» sõnas professor, organist ning helilooja Andres Uibo. «See on festival, millest ei tohi kõrvale jääda, sest Bach on muusika igaühele.»

Tallinna Bachi-nimeline muusikafestival BachFest on ilus ja helge uusaastatervitus kõikidele linnaelanikele ja külalistele, ning see on pühendatud kõigi aegade suurima helilooja loomingule.

Festivali kontserdid toimuvad Tallinna tähtsates ajaloolistes kontserdipaikades. Suurem osa kontsertidest toimub Niguliste muuseum-kontserdisaalis ning lisaks ka Jaani kirikus, Kadrioru lossis ja Estonia kontserdisaalis.

Kokku toimub 16 eri kavaga kontserti, millest ühestki ei tohiks kõrvale jääda, sest festivali kunstiline juht, tunnustatud organist ja helilooja, professor Andres Uibo on pööranud suurt tähelepanu just kontsertkavade mitmekesisusele.

Festivali kontserdid pakuvad unustamatu ja haruldase muusikalise elamuse kõikidele kuulajatele – kavades leidub Johann Sebastian Bachi oreli-, orkestri- ja koorimuusikat ning suurejoonelisi jõulu ja uusaasta kantaate.

Lavale astuvad tuntud muusikud Eestist, Prantsusmaalt, Maltalt, Poolast ning Hollandist: Andres Uibo, Peep Lassmann, Roman Perucki, Aare-Paul Lattik, Ulla Krigul, Peep Lassmann, Oksana Sinkova, Lembit Orgse, Aare Tammesalu, Arete Teemets, Joseph Lia,  kammerkoor Collegium Musicale, orkester Klaaspärlimäng Sinfonietta, dirigendid Toomas Vavilov ja Endrik Üksvärav jt.

BachFest pakub ainulaadset võimalust nautida uue aasta esimesel päeval Ain Angeri, kaasaja Eesti ühe suurima ooperilaulja võrratut häält.

IV Tallinna Bachi-nimelise muusikafestivali BachFest peakorraldaja on MTÜ Ars Musica Estonica. Festival toimub koostöös Eesti Kontserdi ning Eesti Kunstimuuseumiga. Festivali peatoetaja on Tallinna kultuuriväärtuste amet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles