«Nukitsamees» taas laval

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Kaasik ja Kaspar Kiisk.
Mikk Kaasik ja Kaspar Kiisk. Foto: Tõnis Järs

Vanemuise väikeses majas taasesietendub neljapäeval, 4. detsembril 2014 armastatud lastemuusikal «Nukitsamees».

Võrreldes 2010. aasta märtsis esietendunud «Nukitsamehe» lavaversiooniga on vahetunud mitmed osatäitjad, teiste seas ka nimitegelane, keda värskes lavastuses mängivad vaheldumisi kas Mikk Kaasik või Kaspar Kiisk. Mõlemad on vaatamata oma noorusele juba kogenud artistid, kes on osalenud laulustuudio Fa-diees arvukatel esinemistel ning ka Vanemuise teatri lavastustes.

Helilooja Olav Ehala armastatud lastemuusikal Oskar Lutsu samanimelise raamatu ainetel on ilus muinasjutt, mis räägib armastuse, headuse ja hoolimise jõust.

Muusikali «Nukitsamees» libreto autor on Leelo Tungal, laulusõnade autorid on Juhan Viiding ja Leelo Tungal.

Lavastaja on Eva Klemets, muusikajuht Lauri Sirp ning dirigendid Lauri Sirp või Taavi Kull. Kunstnik on Iir Hermeliin, valguskunstnik Airi Eras ning koreograaf Janek Savolainen.

Lavastuses osalevad Vanemuise solistid, sümfooniaorkester ja ooperikoor. Sel hooajal etendub «Nukitsamees» 11 korral Vanemuise väikeses majas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles