Rahvusringhääling valis välja raadiomaja kunstiteoste ideekonkursi võidutööd

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadiomaja
Raadiomaja Foto: Peeter Langovits

Eesti Rahvusringhääling korraldas uue raadiomaja kunstiteoste ideekonkursi aadressil Gonsiori 21 asuva hoone esise ala, selle jätkuna fuajee ning nõupidamisteruumi tarvis.

Konkurss oli jagatud kahte ossa, esimene osa käsitles majaesist ühendatuna fuajeega, teine osa kümnendal korrusel asuvat nõupidamisteruumi. 37 töö hulgast valis žürii välja mõlema konkursiosa võitjad ning teisele ja kolmandale auhinnalisele kohale tulnud ideelahendused.

Žüriisse kuulusid Andreas Trossek kunstnike liidust, Aita Teigar sisearhitektide liidust, Ilona Gurjanova disainerite liidust ja Andres Kask arhitektide liidust; rahvusringhäälingust Vikerraadio peatoimetaja Riina Rõõmus ning administratiiv- ja õigusosakonna juhataja Karin Victoria Kuuskemaa.

Ideekonkursil osalejate tase oli žürii hinnangul väga kõrge ja valiku tegemine raske. Lahendused olid huvitavad ja omanäolised ning arvestasid raadiomaja eripära, raadio olemust ja hoone väliskülje varasemat teost «Raadiotuvi», mille autor on Riho Kuld.

Žürii juhi Karin Victoria Kuuskemaa sõnul on mõlemad võidutööd seotud raadio olemusega. «Kasutatud on ajaloolisi elemente, mis vaatajat kõnetavad. Nõupidamisteruumi lahendus arvestas ette antud tingimust summutada heli. Majaesisele ja fuajeesse pakutud töö harmoneerub kenasti hoone arhitektuuri, selle funktsiooni ja «Raadiotuviga»», ütles Kuuskemaa.

Mõlema konkursiosa esikolmikusse valiti «Vaatenurgad», «Sihverplaat», «Eeter», «Ruupor ja eesriie», «Tert» ja «Raadiopaviljon» (järjestus on läbisegi).

Võitjate nimed kuulutatakse välja ja preemiad antakse üle reedel, 12. detsembril kell 11 raadiomaja fuajees. Ajakirjanikud on oodatud jälgima võitjate selgumist.

Rahvusringhääling korraldas ideekonkursi kooskõlas kunstiteoste tellimise seadusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles