Rakvere Teatris esietendub «3 õde»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natali Lohk
Natali Lohk Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Andres Noormets toob Rakvere Teatri lavale 10. detsembril esietenduva Anton Tšehhovi krestomaatilise näidendi.

«Kolm õde» on draamaklassika tüvitekst noortest naistest, kes on elu argipäeva kinni kleepunud ega leia sealt teed välja. nende armastuseotsing on nii intensiivne, et võtab silme eest mustaks ja pea ringi käima - päevad kihutavad õhtusse nagu kiirrongid mööda tuleviku rail balticut. näod ja jaamad vilksatavad mööda - ainult unistused ja lootused jaksavad kaasa kumiseda.

Lavastaja Andres Noormetsa sõnul on klassikasse kuuluvad tekstid püsiva väärtusega ja alati kaasaegsed. «Need on etalonid, millega aega ja olemist ikka üle mõõta tasub. Sedakaudu paistavad selgesti kätte asjad, mida maksab hoida ja millel minna lasta, paistab tänaste asjade tase ja vorm».

Laval on Marin Mägi-Efert, Anneli Rahkema, Saara Kadak, Helgi Annast, Natali Lohk, Margus Grosnõi, Volli Käro, Peeter Rästas, Meelis Rämmeld (Ugala), Toomas Suuman, Tarmo Tagamets ja Imre Õunapuu.

Lavakujunduse autoriks on lavastaja Andres Noormets (Vanemuine), kostüümid Eveli Varik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles