Londonis avatakse noore Eesti kunstniku näitus

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karolin Otti isikunäitus «Lähemal armastusele»
Karolin Otti isikunäitus «Lähemal armastusele» Foto: Näituse plakat

9. detsembril avatakse Londonis 12 Star galeriis noore Eesti kunstniku Karolin Otti isikunäitus «Lähemal armastusele». Näitus on järg Karolin Otti Eestis toimunud näitusele «Tagasi armastuse juurde» ja osa tema eneseotsingu teekonnast professionaalseks kunstnikuks saamisel.

Näituse kuraatori Michael Channoni sõnul ilmestab kunstniku looming tema üleminekuhetke seisundit. «See ei ole üleminek mitte pelgalt kahe kultuuri vahel, vaid ka eksistentsiaalselt. Kunstnik tegeleb eneseotsingutega ja käesolev soolonäitus on oluline samm tema isiksuse arengus,» tõdes Channon. Oma loomingu iseloomustamiseks on ka kunstnik ise öelnud, et alles nüüd Londonis elades ja keskendudes kunsti tegemisele, on ta lähemal oma tõelisele armastusele.

Londoni Eesti saatkonna kultuurinõuniku Kristel Oitmaa hinnangul on tegemist näitusega, kus esitletakse noore Eesti kunstniku loomingut ja tutvustatakse seeläbi Eesti kultuuri Suurbritannias laiemalt. «Ootame näitust külastama nii valdkonna professionaalne kui ka üldhuvidega külastajaid,» ütles ta. Oitmaa lisas, et saatkond jätkab sarnastes kunstiprojektides osalemist ka tulevikus. «Meil on mitmeid andekaid rahvusvahelise potentsiaaliga noori kunstnikke, keda esitleda siinsele publikule ja läbi taoliste ettevõtmiste saame tutvustada Eestit laiemalt,» märkis Oitmaa.

2011. aastal omandas Karolin Ott Eesti Kunstiakadeemia vabade kunstide teaduskonna bakalaureusekraadi maali erialal. Aastatel 2009-2010 täiendas ta ennast vahetusüliõpilasena Portugalis Lissaboni Ülikooli kaunite kunstide teaduskonnas. 2011-2012 aastatel elas Ott Singapuris, kus tegeles T-särkide disainiga ja alustas teise isikunäituse ettevalmistusega. 2014. aasta märtsis osales ta «Olohuonenäyttley» grupinäitusel Helsingis ning juunis Londonis toimunud Gabo Manchano Galerii Eesti kunstnike debüütnäitusel «See ma olen».

«Lähemal armastusele» on osa uue Gabo Manchano pop-up galerii seeriast, mille eesmärk on tutvustada noori ja andekaid Eesti kunstnikke. Näitus jääb avatuks 19. detsembrini. Näitus on valminud Gabo Manchano Galerii, Londoni Eesti saatkonna ja Euroopa Komisjoni koostöös.

Lisainfo näituse kohta: http://www.gabomanchano.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles