Ilmar Taska: Los Angelese publikule meeldis see film

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«See on suur tähelepanu eesti filmile, et «Mandariinid» sai Kuldgloobusele nomineeritud. Käisin siin Los Angeleses ka European Film Promotioni (Euroopa filme reklaamiv ja turustav organisatsioonide võrgustik – toim) Oscari filmikandidaatide läbivaatusel ja siinsele publikule meeldis see film ja eriti filmi sõjavastane teema, kus vaenlastest võivad saada sõbrad. Kui vaenlane on abstraktne, siis on kerge sõdida. Kui vastane saab tuttavaks, siis muutub antagonism mõttetuks. See üldinimlik teema on ka praegu aktuaalne, kuna maailmas on palju sõjakoldeid.

Peaks kiitma ka produtsent Ivo Felti, kes on tootnud hea filmi ja seda hästi turundab. Nii tema kui režissöör Zaza Urušadze olid hiljuti LA-s AFM-i (American Film Market- toim) filmituru ajal. Nad tutvustasid oma filmi väga hästi.

Kuldgloobused on esimesed tähtsad preemiad, mis avavad siin «auhindade aastaaja» ja mõjutavad paljuski ka Oscari-nominatsioone. Nominatsioon ise on juba suur saavutus, sest välisfilmide konkurents on sel aastal tugev.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles